Zidane neden ayrıldığını açıkladı

Real Madrid'den ayrılan Zinedine Zidane, AS gazetesinde yayınlanan veda mektubunda ayrılığın ardından yatan gerekçeleri açıkladı.

Zidane neden ayrıldığını açıkladı
31 Mayıs 2021 - 10:45 - Güncelleme: 01 Haziran 2021 - 14:18
Zinedine Zidane, Real Madrid'den ayrılmasının ardından taraftara bir veda mektubu yazdı. AS Gazetesi'nde yayınlanan bu veda mektubunda Zidane, ayrılığın ardında yatan sebepleri açıkladı.

Zinedine Zidane tarafından kaleme alınan mektupta ''Sevgili Real Madrid taraftarları, Madrid’e gelip beyaz formayı sırtıma geçirdiğim ilk günden bu yana, 20 yıldır bana sevginizi gösterdiniz. Bu mektubu, size veda etmek ve ayrılık kararımı açıklamak için yazıyorum. Gidiyorum, ama teknik direktörlükten bıktığım için değil. Mayıs 2018’de iki buçuk yılın ardından ayrılmıştım, çünkü kazanılan kupaların ve şampiyonlukların ardından, takımın en üst seviyede kalabilmek için yeni bir yaklaşıma ihtiyacı olduğunu düşünüyordum. Şu anda ise durum farklı. Ayrılıyorum, çünkü kulübün bana inancı kalmadığını hissediyorum. Orta veya uzun vadeli planlar için gereken desteğe sahip değilim'' ifadelerine yer verdi.

Real Madrid Başkanı Florentino Perez'in ismini vermese de bazı sorunlardan bahseden Zidane ''Mağlubiyetin ardından, basında bir sonraki maçı kaybedersek kovulacağıma dair haberler görmek beni çok üzdü. Basına kasıtlı olarak sızdırılan bu haberler beni ve takımı olumsuz etkiledi. Şüphe ve anlaşmazlık tohumları ekildi. Sonuna kadar yanımda kalan oyunculara sahip olduğum için şanslıyım. İşler kötüye gittiğinde harika galibiyetler alarak beni kurtardılar. Çünkü onlar bana, ben de onlara inanıyordum'' ifadelerini kullandı.

Zidane, 2016-2018 ve 2019-2021 yıllırı arasında Real Madrid'de iki kez teknik direktör olarak görev alırken 3 Şampiyonlar Ligi ve 2 La Liga şampiyonluğu elde etmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum