KADRİ KULUALP

KADRİ KULUALP


Haftanın maçı Malatya'da

11 Şubat 2017 - 10:56

TFF 1.LİG’DE CUMARTESİ KRİTİĞİ

Kıran kırana mücadelelere sahne olan TFF 1.Lig’de heyecan, 15 günlük Ziraat Türkiye Kupası tatilinin ardından yeniden başlıyor. Ara transfer döneminin kapanmasıyla birlikte revize olan takımlar yeni isimlerle ve farklı kimliklerle sahada olacaklar. TFF 1.Lig’de 20. hafta, Cumartesi 4, Pazar 4 ve Pazartesi ise tek maçla geçilecek. Bugünkü raporumuzda Cumartesi günü oynanacak olan maçların kritiğini yapacağız. Takımların son durumlarını, sakatlarını, cezalılarını ve performans analizlerini mercek altına alacağım.

EVKUR YENİ MALATYASPOR-DENİZLİSPOR

Ligin ilk yarısında 6 ile 13. haftalar arasında zirvede bulunan Evkur Y. Malatyaspor, sonraki 6 maçlık süreçte sadece 2 kez kazandı ve 3. sıraya kadar geriledi. Ara transfer döneminde Ahmet Aras, Sezer Özmen, Murat Yıldırım, Ferhat Kiraz ve son olarak Jonathan Ayite ile sözleşme imzaladılar. İlk 19 maçlık periyotta İnönü Stadyumu'nun kötü zeminiyle birlikte sakat ve cezalı oyuncularının çokluğundan da olumsuz yönde etkilendiler. Artık kadroları daha geniş ve bu maç öncesinde Murat Akça haricinde herhangi bir eksikleri bulunmuyor. Hedeflerini Süper Lig olarak belirlediler ve iç saha maçlarını bir süre Vodafone Arena’da oynayacaklar. Ev sahibi oldukları 10 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alıp kalelerinde sadece 7 gol gördüler. Şuana kadar satışa sunulan biletlerin 10 bin kadarının tükenmesi İstanbul’daki Malatyalıların maça büyük ilgi göstereceklerine işaret… T.Direktör İrfan Buz, ideal kadrosuyla sahada olacak.

Oynadığı son 5 deplasman maçında 4 galibiyet, 1 beraberlik alarak tüm dikkatleri üzerine çeken Denizlispor, bu seriyi İstanbul’da da sürdürmek istiyor. Transfer yasağından dolayı eksik olan bölgelere takviye yapamadılar ve ideal kadrolarından İsmail Haktan Odabaşı ve Slavko Perovic gibi isimleri Manisa’ya kaptırdılar. Bu maç öncesinde takımda sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor. Horozlarda Barış Örücü, Leandro Kappel ve Yasin Ozan’ın 5, Ziya Alkurt’un ise 6 golü bulunuyor. İyi kapanan ve hızlı hücumlarla sonuca giden bir ekip görüntüsündeler…

Saat 13:00’de başlayacak ve TRTSPOR’dan canlı olarak yayınlanacak bu karşılaşmayı Özgür Yankaya yönetecek. Yeni transferlerin takıma katılmasının ve bu isimlerin lige verilen 15 günlük arayı iyi değerlendirmesinin avantajını kullanmak isteyen Evkur Y.Malatyaspor, seyircisinin de desteğiyle mutlak kazanmak isteyecektir. Rakip Denizlispor ise her zamanki deplasman formasyonuyla sahada olacak.

Zevkli ve çekişmeli bir mücadele bizleri bekliyor. Sonucu günlük performansların belirleyeceğini düşünüyorum. E.Y.Malatyaspor’un kazanma ihtimali ilk seçenek… Sonra beraberlik bekliyorum.

ÜMRANİYESPOR-ELAZIĞSPOR

Oynadıkları son 7 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik aldıktan sonra 19. haftada Manisa’ya 5-2 ile kaybeden Ümraniyespor, hiç kuşkusuz ligin en dikkat çeken takımlarının başında geliyor. Ara transfer döneminde santrfora Mahatma Otoo’yu, merkez orta sahaya ise Bahadır Özkan’ı kattılar. Transfer market verilerine göre 4.60 Milyon Euro ile ligin en pahalı 15. takımı olmalarına rağmen, puan cetvelinde 7. sıradalar… Bu maç öncesinde Serdar Özbayraktar kırmızı kart cezalısı… Takımın önemli isimlerinden Emircan Altıntaş’ın ise sakatlığı devam ediyor. İç sahada oynadıkları 9 maçta 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldılar. Kalelerinde 9 gol gördüler.

Transfer yasağının kalkmasından sonra 9 isimle sözleşme imzalayan ve her bölgeye birer alternatif oluşturan Elazığspor, santrfor sorununu uzun süredir gündeminde olan ve yaklaşık 1 ay önce bu satırlardan duyurduğumuz Lamine Diarra ile giderdi. Tecrübeli golcünün nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu… Kariyerinin son dönemlerinde maç eksiği olan ve istenilen grafiği sergileyemeyen Diarra, Elazığspor ile birlikte yeniden eski günlerine dönmek istiyor. Son olarak Bolu deplasmanından galibiyetle ayrıldılar ve bu sezonki 2. dış saha maçını kazanmış oldular. Takımın joker oyuncularından Hakan Bilgiç sarı kart cezasından dolayı bu maçta forma giyemeyecek. Ameliyat geçiren ve takımla birlikte çalışmalara başlayan Murat Kayalı da kadroda yok.

Saat 13:30’da Ümraniye İlçe Stadyumunda oynanacak bu karşılaşmayı daha önce Elazığspor-Denizlispor maçını yöneten ve tartışmalı bir yönetim gösteren Koray Gençerler yönetecek. İstikrarlı çizgisi sürdürmek isteyen Ümraniyespor ile yeni transferleriyle güçlenen Elazığspor’un maçı kısır geçmeye aday…

İki ekip de rakiplerine kolay pozisyon vermiyorlar. O nedenle atanın skoru koruyacağı bir maç bekliyorum. Deplasman takımı Elazığspor’un İstanbul’dan puan veya puanlarla dönmesi sürpriz olmayacaktır.

ESKİŞEHİRSPOR-MANİSASPOR

Lider Eskişehirspor, evinde son haftaların çıkışta olan takımı Manisaspor’u ağırlıyor. Transfer yasağına rağmen kadrosundaki yıldız isimlerle halen ligin en pahalı takımı konumunda bulunan Eskişehirspor, koltuğunu kaptırmak istemiyor. Ev sahibi Es-Es’in bu maç öncesinde sakat ve cezalı oyuncusu bulunmuyor. İç sahada oynadıkları 10 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldılar. 24 gol atıp, 9 gol yediler. 19. hafta itibariyle Erkan Zengin’in 6, Kaan Kanak’ın 5, Semih Şentürk’ün 8, Bruno Mezenga’nın ise 10 golü bulunuyor. Saha ve seyirci avantajlarını sonuna kadar kullanan bir ekip… Lejyonerlerin haricinde genç oyuncularının da takıma katkısı dikkat çekici… 22 yaşındaki Hasan Hüseyin Acar ile Ramazan Övüç ve 20 yaşındaki Dorukhan Toköz geleceğin yıldız adayları arasında gösteriliyor.

İlk 9 haftalık kötü performansın ardından oynadığı son 11 maçta sadece 1 kez yenilen ve bu maçlarda 3 galibiyet, 7 beraberlik alan Manisaspor, Sait Karafırtınalar’la birlikte belirgin bir ivme yakaladı. Deplasman karneleri oldukça zayıf ve 9 maçta 1 galibiyetleri var. Ara transfer döneminde tam 10 isimle sözleşme imzaladılar. Bu isimler arasında Ufuk Budak, Gökhan Sazdağı ve Slavko Perovic gibi ligi iyi bilen oyuncular var. Maç öncesi sakat ve cezalı oyuncuları bulunmuyor. Ciddi bir kadro derinliği yakaladıklarını söyleyebiliriz. Tek dezavantajları deplasman maçlarındaki hücumsal yetersizlikleri…

Eskişehirspor için çok kritik bir maç… Nitekim rakiplerinin artık sağı solu belli olmuyor. Son maçta herkes Ümraniye’nin puanla döneceğini öngörürken Manisa Ümraniye’yi 5’lemişti. Eskişehirspor’un iç sahadaki bazı maçlarda tekleyeceğini beklediğim için özellikle bu maça çok dikkat etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Manisaspor oyunu kilitleme özelliğine sahip bir takım… Elbette saha, seyirci ve kalite farkını göz önünde bulundurduğumuz zaman lider Eskişehirspor’un kazanmasını beklemek gayet doğal… Ama olası bir puan kaybına da şaşırmam.

Saat 16:00’da başlayacak ve TRTSPOR’dan canlı olarak yayınlanacak bu karşılaşmayı Volkan Bayarslan yönetecek.

MERSİN İ.Y.-BOLUSPOR

İki takım ligin ilk yarısında Bolu’da karşılaşmış ve konuk Mersin İ.Y. sahadan 2-0 galip ayrılmıştı ve o galibiyet Mersin takımının ilk ve son deplasman galibiyeti olmuştu. 12. haftadan bu yana son sıraya demirleyen ve ara transfer dönemini yasaklı geçiren Mersin İ.Y., özellikle son maçlardaki gayreti ve karakterli futboluyla adından söz ettirse de kalite sorunundan dolayı sonuca gidemiyor. Evinde oynadıkları son maçta haftanın sürprizine imza atarak Sivasspor’u 1-0 mağlup etmişlerdi. Hiçbir şey için geç kalınmadığını gösteren bir galibiyet aldılar. Ama işleri kolay değil tabi… Sarı kart cezalısı Kudbettin’in dışında herhangi bir eksikleri bulunmuyor.

14. haftada Adana D.S. deplasmanında kazanarak liderlik koltuğuna oturan Boluspor, sonrasında oynadığı 5 maçta da galibiyet alamayınca 6. sıraya kadar geriledi. Ara transfer döneminde 9 oyuncuyu kadrolarına kattılar. Takımın en skorer oyuncusu 12 golle Poepon… Deplasmanda oynadıkları 10 maçta 3 galibiyet, 3 mağlubiyet, 4 yenilgi aldılar. Bu maç öncesinde stoper Renato Arapi’nin sakatlığı sürüyor. Boluspor’un cezalı oyuncusu bulunmuyor.

Kadro darlığından dolayı, kolej takımı hüviyetine bürünen Mersin İ.Y., kenetlemenin meyvesini Sivas galibiyet ile aldı. Devamını getirmek isteyeceklerdir. Düşüşte olan Boluspor ise bu maçla birlikte tekrar eski günlerine dönmek…

Beraberliğin ağır bastığı bir karşılaşma bekliyorum. Maçın başlama saati 18:30… Hakem: Mustafa Öğretmenoğlu…

Tüm Futboo okurlarına iyi seyirler diliyorum.

Sağlıcakla kalın…

11 Şubat 2017 - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum