KADRİ KULUALP

KADRİ KULUALP


Zirve yolunda iki önemli maç

05 Mart 2017 - 12:23

Dünkü köşemde Cumartesi’nin önemli maçlarını mercek altına almıştım. Saat 13 maçında Boluspor ile Eskişehirspor ilk yarıda atılan gollerle sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldılar. Raporumuzda da altını çizdiğimiz gibi her iki takım önce yenilmemek sonra galip gelmek için oynadı. İlk 45’de atılan 4 golden sonra vitesi düşürdüler ve sahalarını savunmaya başladılar. Netice beklendiği gibi eşitliğe bağlandı.

Elverişsiz saha koşulları nedeniyle sadece 7 dakikası Cuma günü oynanan geri kalanı düne ertelenen karşılaşmada son haftaların düşüşte olan iki takımı Şanlıurfaspor ile Adana D.S.’nın randevusunda gülen taraf deplasman takımı Adana D.S. oldu.

Bu mağlubiyetin ardından Ş.Urfaspor teknik direktörü Kemal Kılıç görevinden istifa ettiğini açıkladı. Saat 16 maçında Elazığspor, evinde Göztepe’yi 5-2’lik skorla mağlup ederek sansasyonel bir galibiyet aldı.

Ev sahibi oyuncuların istek ve arzusu ile Okan Buruk’un intihar kadrosu bu sonucu hazırlayan etkenlerin başında geliyordu. Özellikle Traore ve Youssef Yeşilmen oynadıkları futbol, attıkları goller ve yaptıkları asistler ile maça damgalarını vurdular.

Bayram Bektaş’ın doğru oyun sistemini ve oyuncu tercihlerini de vurgulamadan geçemeyiz. Günün son maçında ligin dibindeki Mersin İ.Y. deplasmanda Oğuz Çetin yönetimindeki Gaziantep B.B.’yi 2-1’le geçerek çok değerli bir galibiyet aldı ve maç fazlasıyla son sıradan 17.’liğe çıktı.

TFF 1.Lig’de bugün lider Evkur Y.Malatyaspor ile son haftaların flaş takımı Giresunspor’un maçları var. Şimdi o karşılaşmaların analizine başlayalım.

ÜMRANİYESPOR-GİRESUNSPOR 

Bu sezonun dikkat çeken takımlarından biri olan Ümraniyespor, geçtiğimiz hafta iyi mücadele ettiği Eskişehir deplasmanından 0-0’lık beraberlikle dönmüştü. İç sahada oynadıkları 10 maçta 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldılar. Attıkları 16 gole karşılık kalelerinde 10 gol gördüler.

Sahalarının bakımda olmasından dolayı maçlarını Atatürk Olimpiyat stadında oynuyorlar. 7 maçlık zorlu fikstürün 2. ayağında Giresunspor’u konuk edecekler.

Özellikle takım halinde yaptıkları savunma ve mücadeleci futbolları sayesinde kalite açıklarını kapatıyorlar. Oyun disiplinlerinden ödün vermeden son düdüğe kadar savaşıyorlar ve sonuç her ne olursa olsun bir adım geri atmıyorlar.

Erkan Sözeri’nin sistemi onlarda vücut buldu ve ligin geri kalanı için istikrarlı performanslarını devam ettireceğe benziyorlar. Bu maç öncesinde Ömercan Sokullu ve Emircan Altıntaş’ın sakatlıkları devam ediyor. T.Direktör Erkan Sözeri’nin son haftalardaki onbirinden vazgeçmeyeceğini düşünüyorum.

16.haftada deplasmanda Denizlispor’a 2-1’le kaybettikleri maçtan bu yana oynadıkları 6 maçın tamamını kazanıp 10.’luktan 4. basamağa kadar yükselen Giresunspor’da moraller oldukça yüksek...

Ara transfer dönemindeki doğru oyuncu tercihleri ve Yücel İldiz’le yakaladıkları uyum başarılı grafiklerindeki önemli etkenler... Sivasspor ile birlikte ligin en az gol yiyen takımı konumundalar...

Hücum bölgesindeki kısırlıklarını Isaac Promise, Dilaver Güçlü ve Carioca transferleriyle gidermek istediler. Volkan Okumak ve Abwo ile birlikte Özgürcan Özcan’ın performansları da yukarı çıkınca kısır tabloyu tersine çevirdiler. Takımda Tomic dışında önemli bir eksik yok.

Sahalarını iyi savunan iki takımın maçında kontrollü bir oyun bekliyorum. Gidişata göre kreatiflik ve sorumluluk alma noktasında deplasman takımı Giresunspor’un silahları öne çıkabilir.

Tipik bir beraberlik maçı gibi görülse de tartının bozan tarafının hücum organizasyonunu daha etkili yapan takım olacağı gerçek... Bu açıdan bakıldığında Giresunspor’un puan veya puanlarla dönme olasılığı yüksek görünüyor.

Saat 13:00’da başlayacak olan karşılaşmayı Bahattin Şimşek yönetecek. Maçı TRTSPOR canlı olarak yayınlayacak.

BALIKESİRSPOR-EVKUR Y.MALATYASPOR

Ara transfer dönemini yasaklı geçirmelerine rağmen oynadıkları son 3 maçta 2 galibiyet ve 1 beraberlik alarak maç eksiğine rağmen puan cetvelinin 7.sırasında kendine yer bulan Balıkesirspor, son haftalardaki yükselen performansıyla dikkat çekiyor.

Zorlu fikstürlerinin bir nebze de olsa rahatlamasına 2 maçları kaldı. Bugün evlerinde lideri ağırladıktan sonra önümüzdeki hafta Sivas deplasmanıyla birlikte düzlüğe çıkacaklar.

Takımda sakatlıkların düzelmesi yüzleri güldürüyor. Sağ bek Okan Alkan artık hazır durumda... Atilla Özmen dışında eksik oyuncuları bulunmuyor.

Oğuzhan, Glumac, Mehmet Boztepe ve Bekamenga’nın kart sınırında olduklarını hatırlatalım. Son maçların etkili isimleri Burak Çalık ve Abdülkadir Özgen oynadıkları futbolla ikinci baharlarını yaşıyorlar. E

ray Ataseven ve İshak Çakmak ise merkez orta sahada mücadeleci kimlikleriyle öne çıkıyorlar. Foxi ve golcü Bekamenga da çıkış arayan oyuncular...

Lider Evkur Y.Malatyaspor, inatçı ve istekli görüntüsüyle rakiplerinin puan kaybetmesini fırsata dönüştürerek uzak kaldığı koltuğuna yeniden oturmuştu. Şubat ayı içinde oynadıkları son 3 maçta 3 galibiyet aldılar. Özellikle Vodafone Arena stadının onlara uğurlu geldiğini söylemek lazım...

Ara transfer dönemini oldukça verimli geçirdiler ve eksik gördükleri bölgelere nokta transferler yaptılar. Bu maça kadar dış sahada oynadıkları 10 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldılar.

Takımda sağ bek Caner Arıcı’nın 3 ve İrfan Başaran’ın 2 asisti, Diabang Dialiba’nın ise 11 gollük katkısı dikkat çekici... Son haftalarda eksik ve cezalı oyuncularının az oluşu yükselen grafiklerinde belirleyici bir rol oynuyordu.

Zira Balıkesir’e yine sancılı gidiyorlar. Adale sakatlıkları devam eden Mehmet Sak, Ferhat Kiraz ve Pereira ile sarı kart cezalıları Caner Arıcı ve Murat Yıldırım, bu maçta forma giyemeyecekler. Bu nedenlerden ötürü T.Direktör İrfan Buz’un 18 kişilik listeyi oluşturmakta sıkıntı çektiği bildirildi.

Puan kayıplarının önemli yaralar açacağı ve takımların aralarındaki puan farkının bu denli az olduğu haftalarda sakat ve cezalı oyuncuların eksiği büyük handikap oluşturuyor.

Saha ve seyirci avantajını arkasına almanın ve son maçlardaki çıkışının etkisiyle ev sahibi Balıkesirspor’un, eksiklerinin çokluğundan dolayı sıkıntılı bir görüntü veren lider Evkur Y.Malatyaspor’a karşı bir adım önde olduğunu düşünüyorum. Sezon içinde benzer sorunlardan ötürü puan kayıpları yaşayan Malatya’nın mevcut koşullar altında Balıkesir’den puanla dönmesinin kendileri açısından altın değerinde olduğunu söylemem lazım.

Saat 16:00’da başlayacak olan bu karşılaşmayı Kutluhan Bilgiç yönetecek. Maç TRTSPOR’dan canlı olarak yayınlanacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum