KADRİ KULUALP

KADRİ KULUALP


Gaziantep'te ibretlik gece

27 Ağustos 2017 - 13:18

Cumartesi maçlarının analiziyle yeniden birlikteyiz. TFF 1.Lig’de 3. hafta heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Dün 3 maç vardı.

Günün ilk karşılaşmasında lider Çaykur Rizespor sahasında geçtiğimiz haftanın takımı B.B.Erzurumspor’u ağırladı. Süper Toto Lig’deki kadrosunu büyük ölçüde koruyan ve sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Hikmet Karaman, yoluna emin adımlarla devam ediyor. 2 maçta 2 galibiyet alarak çıktıkları Erzurum maçına kalede Gökhan; savunmada Mehmet Uslu, Robin Yalçın, Özgür Çek, Orhan Ovacıklı; orta alanda Petrucci, Saadane, Oğulcan Çağlayan, Samudio, Recep Niyaz, forvette ise Kweuke ideal 11’iyle başladılar.

Rakip B.B. Erzurumspor ise kalede Kaya, savunmada Tolga Ünlü, Acka, Trtovac, Lokman Gör; orta alanda Kubilay, Gökhan Karadeniz, Dialiba, Burhan Eşer, Murat Gürbüzerol; ileri uçta Hamza Younes ile girdi.

Önceki haftaların aksine temposu düşük bir şekilde başladı oyuna Rizespor… Takımın etkili ismi Oğulcan’ın sağ çizgiden getirdiği topla buluşan Recep, ceza sahası içinde dönerek yaptığı vuruşuyla ev sahibi ekibi 1-0 öne taşıdı. Golden sonraki bölümde topu daha çok ayağında tutan ve rakip yarı sahaya yerleşmek isteyen B.B. Erzurumspor, 3. bölgeye kadar getirdiği hücumlarını ceza sahası içinde sayısal anlamda çoğalamadığından neticelendiremedi. G

eçen haftanın öne çıkan isimlerinden Hamza Younes’in bireysel çabaları da sonuç vermeyince devreye mağlup girdiler. İkinci yarıya Haris Harba hamlesiyle başladı Osman Özköylü… Oyunu top kontrolü açısından ellerine aldılar. Rizespor’un hücum hattını kalelerinden uzak tutmayı başarmalarına rağmen 3. bölgede organize olmakta güçlük çekince son vuruşlarda etkisiz kaldılar. Hikmet Karaman, rakibin beraberlik için takım boyunu iyice kısaltıp üzerlerine geldiğini hissedince 75’de Kweuke-Ümit Kurt değişikliği yaparak savunmasını güçlendirmek istedi.

Tüm riskleri aldıkları dakikalarda geride az adamla yakalanan Erzurumspor, Oğulcan’ın ortasını iyi değerlendiren Samudio’nun golüne engel olamayınca sahadan 2-0’lık mağlubiyetle ayrıldı. Maçın yıldızı Rize’nin 10 numarası Recep Niyaz’dı. Dikine oyunları ve kaleye etkili şutlarıyla takımda fark yaratan isimdi. 2 asistle oynayan ve haftalar geçtikçe ağırlığını daha çok hissettirmeye başlayan Oğulcan Çağlayan da performansıyla dikkat çekti.

Erkan Zengin'siz Eskişehir tatsız

Günün 2. mücadelesi Eskişehir’deydi. Ligin galibiyetsiz iki takımı Eskişehirspor ile Denizlispor seyircisiz maçta karşı karşıya geldiler. Erkan Zengin’in yokluğunda hücum aksiyonu açısından akıcı bir görüntü vermeyen ev sahibi ekip, geçtiğimiz sene Kastamonuspor 1966’da kiralık olarak forma giyen 22 yaşındaki orta alan oyuncusu Hasan Ayaroğlu’nun golüyle 10. dakikada 1-0 öne geçti. Merkez bölgede Hasan Hüseyin Acar ve Dorukhan Toköz ile etkili olmaya çalıştıkları ilk yarıda pozisyon zenginliğine gidemediler ve devre bu skorla bitti.

Rakip Denizlispor’da Ziya Alkurt’un eksikliği hissediliyordu. Rölantiye dönen ikinci yarının ilk 20 dakikasından sonra yorulan ve direnci düşen Eskişehir orta alanını işgal eden Denizlispor, 73’de Kappel ile eşitliği sağladı. Gole erken reaksiyon veren ev sahibi ekip ilk golün sahibi Hasan ile yeniden öne geçti.

Fizik olarak ayakta kalmakta zorluk çeken Eskişehirspor, Ofoedu ve Uğur İnceman hamleleriyle problem çözmeye çalışsa da 86’da Kerem Can Akyüz’ün golüne engel olamadı ve karşılaşma 2-2’lik skorla tamamlandı. Sahanın en dikkat çeken ismi attığı 2 golle yıldızlaşan Hasan Ayaroğlu’ydu.

Gaziantepspor zor günler geçiriyor

Cumartesi’nin kapanış maçında Gaziantepspor ile Manisaspor, Gaziantep’te kozlarını paylaştılar. Transfer tahtasını açamadıkları için %100 yerli ve genç kadrosuyla mücadele eden Gaziantepspor, sahaya yine öz kaynak kadrosuyla çıktı. Sahipsiz kaldıklarını ve zor dönemler geçirdiklerini göstermek için ilk düdükle birlikte protokol tribününe sırtlarını döndüler.

Başlama vuruşunu yapan Manisasporlu futbolcular ise top çevirerek bu protestoyu saygıyla karşıladılar. 48 yıllık bir futbol geçmişine sahip olan ve bu süre zarfında sayısız başarılara imza atan Gaziantepspor’un geldiği nokta her futbol sever gibi beni de derinden üzüyor. Şehrin diğer takımı olan Gazişehir Gaziantepspor’a verilen desteğin yarısı bu camiaya aktarılmış olsaydı belki de şuan daha farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Kaldı ki bu çocuklar daha geçen hafta o takımı yenerek onur savaşı verdiklerini tüm Türkiye’ye göstermişlerdi. Dün sahadaki bu duruşu umarım Gaziantep’in ileri gelenleri görmüş ve harekete geçmeye başlamışlardır. Aksi halde bir büyük camiamız daha kapanma noktasına gelecek ve şehrin marka değeri tarihe gömülecek.

Maçı anlatmaya gerek bile yok. Rakip Manisaspor oturmuş ve tecrübeli kadrosuyla, moral olarak aşağıda olan Gaziantepspor’a karşı sahada büyük üstünlük kurdu ve sahadan 4-1’lik sonuçla ayrıldı. 2 gol atan Dimov, protestosuyla dikkatleri çeken gecenin bir diğer parlayanı oldu.

Bugün 4 maç var

TFF 1.Lig’in 3. haftası bugün oynanacak 4 maçla tamamlanacak. 19:45 maçlarında, henüz galibiyetle tanışamayan iki takım Boluspor ile Gazişehir Gaziantepspor Bolu’da (beIn SPORTS MAX 1); ligin dişli ekiplerinden İstanbulspor ile kaliteli kadrosuyla iddialı bir konumda olan Giresunspor ise İstanbul’da (beIn SPORTS MAX 2) karşılaşacaklar.

21:45 maçlarında ise liderin en yakın takipçisi Ümraniyespor, güçlü Adanaspor’a (beIn SPORTS MAX 1), ligin yeni ekibi Ankaragücü ise geçen haftanın kazananı Elazığspor’a (beIn SPORTS MAX 2) konuk olacak.

Bol gollü ve mücadele gücü yüksek bir futbol ziyafeti dileklerimle…

İletişim için: [email protected]

YORUMLAR

  • 0 Yorum