KADRİ KULUALP

KADRİ KULUALP


Oğuz Çetin Mesut Bakkal'a karşı

28 Şubat 2017 - 09:25

Cuma ve Cumartesi günü oynanan maçlar sonunda puan cetvelinde üst grupta ve alt sıralarda önemli değişiklikler oldu. Zirve hesapları yapan Giresunspor ve Göztepe’nin kendi sahalarında küme düşmeme mücadelesi veren Elazığspor’u ve Manisaspor’u mağlup etmelerinin ardından hem liderlik el değiştirdi hem de Play-Off sıralamasında bazı değişiklikler gerçekleşti. Haftaya 36 puanla giren Giresunspor, aldığı galibiyetle puanını 39’a çıkararak, Ege derbisinde Manisaspor’u mağlup ederek liderlik koltuğuna oturan Göztepe ile arasındaki puan farkını 1’e indirmiş oldu.

ADANA DEMİRSPOR YİNE ŞAŞIRTTI

Cumartesi’nin bir diğer maçında Adana D.S. evinde Balıkesir’e 2-1 yenilerek istikrarsız sonuçlarına bir yenisini daha ekledi. Deplasmandan 3 puanla dönen Balıkesirspor 1 maçı eksik olmasına rağmen 31 puanla kendisini Play-Off bandının içine attı ve Boluspor’u geçerek 6. sıraya yerleşti.

TFF 1.Lig’de bugün, Sivas, Evkur Y.Malatya ve Eskişehir gibi hedefini Süper Lig olarak belirlemiş olan takımların karşılaşmaları var. Raporlarımıza ilk olarak Sivasspor- Gaziantep B.B. maçıyla başlayalım.

SİVASSPOR-GAZİANTEP B.B.

 Mesut Bakkal yönetiminde çıktığı son 10 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 23 puan toplayan Sivasspor, geçtiğimiz hafta ligin güçlü ekiplerinden Denizli’yi deplasmanda Gekas’ın çizgiyi geçti mi geçmedi mi tartışmalarına konu olan golüyle mağlup ederek zirve takibini sürdürmüştü. Yeni transferlerin uyumu ve skora katkısıyla zaten güçlü olan savunma anlayışının üzerine hücumsal anlamda da koyarak daha etkili bir takım haline geldi Sivasspor…

İç sahada oynadıkları 10 maçta 7 galibiyet aldılar ve kalelerinde sadece 5 gol gördüler. Kazanmaları halinde galibiyet serilerini 3 maça çıkaracaklar. Takımda Dejan Kelhar’ın ve Burhan Eşer’in sakatlıkları sürüyor. Ofans hattını oluşturan Emre Kılınç, Leandrinho ve Ergin Keleş’ın yükselen performansları teknik heyeti sevindiriyor. Rakiplerine kolay pozisyon vermiyorlar ve kenar bekleri sıklıkla hücuma çıkarak 3. bölgeye destek oluyor.

Hafta içi yönetim kurulunun aldığı kararla tüm tribünlere aynı fiyat uygulaması yapıldı ve şuana kadar yaklaşık 10.000 bilet satıldı. Maç saatine kadar stadın büyük bölümünün dolması bekleniyor.

Hafta içi Metin Diyadin’in boşalttığı koltuğu Oğuz Çetin’e emanet eden Gaziantep B.B., kötü gidişe dur demek istiyor. Son 14 maçta sadece 2 kez kazandılar ve ilk 7 haftada topladıkları kredileri tüketmek üzereler…

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi her sezona büyük paralar harcayarak girmelerine rağmen istedikleri neticeleri alamıyorlar. Ara transfer döneminde de yine 10 isme imza attırdılar ve büyük beklenti oluştu haliyle…

Metin Diyadin alınan kötü sonuçlardan sonra baskıya daha fazla dayanamadı ve görevi bıraktı. Gaziantep takımı deplasmanda oynadığı 11 maçta 2 kez kazandı ve rakip filelere 12 gol bıraktı. Kalesinde ise 19 gol gördü. Takımda Ramazan Kahya’nın sakatlığı sürüyor. Kadrolarındaki derinlik en büyük avantajları… Kaybetmeleri halinde küme düşme potasının 3 puan uzağında kalacaklar ve tehlike çanları onlar için çalacak.

Saat 13:00’de Sivas Yeni 4 Eylül Stadında oynanacak bu maçı Abdullah Yılmaz yönetecek.

İki takımında kaliteli ayakları var. Tartıya koyduğumuzda ev sahibi Sivasspor’un taraftarının desteğini arkasına almasından ve ligin en az pozisyon veren ve en az gol yiyen takımı olmasından dolayı kazanmaya yakın taraf olduğunu söyleyebiliriz.

OĞUZ ÇETİN'LE YENİ SAYFA

Oğuz Çetin yönetiminde yeni bir sayfa açmak isteyen Gaziantep’in Sivas’tan alacağı puan altın değerinde olacaktır. İkinci ihtimal olan beraberliğin sürpriz olmayacağı gerçek… Çünkü Gaziantep takımı daha önce Göztepe deplasmanında da tüm otoriteleri ters köşe yapmıştı. Zor ama imkansız değil…

YORUMLAR

  • 0 Yorum