KADRİ KULUALP

KADRİ KULUALP


İstanbulspor galip, Elazığ'da puanlar eşit

16 Eylül 2017 - 15:37

TFF 1.Lig’de 5.Haftanın perdesi Cuma günü oynanan 2 karşılaşmayla açıldı. Saat 20:00’de başlayan maçlarda İstanbulspor Kasımpaşa’da konuk ettiği Gazişehir Gaziantepspor’u 1-0 ile geçerken, son haftaların formda takımlarından Elazığspor ile Balıkesir Baltok randevusunda ise puanlar paylaşıldı.

GAZİŞEHİR BİLDİĞİMİZ GİBİ

Geçtiğimiz haftaki yazımda belirtmiştim. Son yıllarda kadrosunu lejyoner isimlerle bezeyen Gaziantep’in Belediye takımı yeni ismiyle Gazişehir Gaziantepspor, kağıt üstündeki iddiasını sahaya yansıtmakta zorlanıyor. Kadro yapılanması itibariyle ligin iyi ekiplerinden biri olan Gazişehir takımı, önceki sezonlarda olduğu gibi yine inişli çıkışlı bir grafik sergiliyor. 1 hafta önce sahasında ablukaya aldığı Adanaspor’u 4-0 mağlup ederek sezona yeni bir başlangıç yapmışlardı. Aynı performansı İstanbul deplasmanında gösterip göstermeyecekleri merak konusuydu. Hüseyin Kalpar, geçen haftaki kadrosundan farklı olarak sadece Özgür Özkaya’nın yerine Del Valle değişikliğiyle başladı karşılaşmaya… Sezona mütevazı bir malzemeyle giren İstanbulspor, %100’ü yerli olan 11’le başladıkları ve 1-0 kaybettikleri Ümraniyespor maçındaki kadrosundan iki değişiklik yaparak girdi maça (Aldin Cajic ve Kojic)… İlk yarı boyunca güçlü rakibi Gazişehir’in hızını keserek buldukları kontra hücumlarla rakip kaleye inmeye çalıştılar. Kojic’le buldukları birkaç pozisyondan faydalanamadılar. Deplasman takımı Gazişehir’de ise Muhammed Reis ve Del Valle’nin çabalarına Ermin Zec ve Kabasele ayak uyduramayınca devre golsüz geçildi. İkinci yarının büyük bölümünde temposuz ve orta alana sıkışan bir oyun izledik. Hüseyin Kalpar, Del Valle-Webo; Zec-Özgür Özkaya hamleleri yaparak hücuma zenginlik katmaya çalışsa da kompakt savunma yapan İstanbulspor’a karşı 3. bölgede çoğalmakta zorlandılar. Maçın başladığı gibi bitmesi beklenirken sağdan gelen ortaya ters bir vuruş yapan Sinan Osmanoğlu’nun kendi kalesine attığı golle 82. dakikada 1-0 öne geçti ev sahibi ekip… Geri kalan dakikalarda Gazişehir’in çabası yeterli olmadı ve 2 haftadır sahadan mağlubiyetle ayrılan İstanbulspor, dirençli oyununun karşılığını 3 puanla aldı.

ELAZIĞ’DA İLGİNÇ MAÇ

Son 3 haftada aldığı 3 galibiyetle tüm dikkatleri üzerine çeken Elazığspor, seriyi 4 maça çıkarmaya çok yaklaşmıştı. Geçtiğimiz hafta kazanan 11’ini yeniden sahaya süren Mehmet Altıparmak, karşılaşmaya golle başladı. Hızlı ve dikine oynama kabiliyetine sahip Balıkesir takımı için bu başlangıç adeta şok etkisi yarattı. Mehmet Boztepe, Burak Çalık, Foxi ve Otoo gibi kontra hücumcuları olan deplasman takımı için maça yenik başlamak Can Cangök’ün tüm planlarını alt üst etmişti. Maç tahtasına çizilen taktik, topu Elazığspor’a bırakıp rakibi üzerine çekerek, ileride buldukları boş alanları değerlendirip skora gitmek üzerine kuruluydu muhtemelen… Bu açıdan bakıldığında 1. dakikadaki gol Elazığspor’a ilaç gibi geldi. Top ayağındayken organize olmakta zorlanan Balıkesir takımı, ilk yarının sonuna kadar rakip kaleye gidemedi. İleride sadece Mertan’ı bırakarak, topun arkasına geçip sahasını savunmaya çalışan Elazığspor, ilk yarının sonuna kadar bu formatı bozmadı ve devreye 1-0 önde girdi. İkinci yarıya Mehmet-Belleck değişikliğiyle başladı Balıkesir… Topa sahip olmalarına rağmen yine pozisyon üretmeyi başaramadılar.  60’a kadar ki bölüm ilk yarının kopyası gibiydi. Geniş alanlar bulamayan Balıkesir hücumcularının imdadına bir penaltı yetişti. Nizamettin ile skora denge geldikten sonra Elazığspor silkelendi ve Tatos’un enfes golüyle yeniden öne geçtiler. Defansif ağırlıklı bir oyun yapısına sahip olmasına rağmen Alparslan’ın önünde oynayan Bjarnason’un yaptığı kritik top kayıpları Balıkesir’i tekrar maça ortak etti. 90+3’deki son kornerde oyuna sonradan dahil olan yeni transfer Sedat Şahintürk, geçen hafta bıraktığı gibi bitirdi oyunu… Kaleci Soner ve Bjarnason’un pozisyon hatası yaptığı duran top, doğrudan doğruya kaleye yönelince deplasman takımı Balıkesirspor altın değerinde bir son saniye golüyle bu zorlu deplasmandan 1 puanla dönmeyi başardı.

Cumartesi günü 3 maçla geçilecek. Lige iyi bir başlangıç yapamayan ve henüz galibiyetle tanışamayan Boluspor, sahasında 7 puanlı Adana Demirspor’u konuk edecek. Saat 17:00’de başlayacak ve Süleyman Abay’ın yöneteceği karşılaşma beIN SPORTS MAX 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Günün akşam maçlarının ilkinde Samsunspor ile Altınordu takımları kozlarını Samsun 19 Mayıs stadında paylaşacaklar. Saat 20:00’de başlayacak olan bu karşılaşmayı Erkan Özdamar yönetecek. Maç beIN SPORTS MAX 2’den canlı olarak yayınlanacak. Saat 20:00’deki bir diğer maçta ligin iddialı ekiplerinden Adanaspor, geçen haftanın hezimetini unutturmak için Manisaspor karşısında galibiyet arayacak. Maçın hakemi Sarper Barış Saka… Yayın: beIN SPORTS MAX 1.

Pazar günü bu karşılaşmaların analiziyle yeniden birlikte olacağız. İyi seyirler.

İletişim İçin: [email protected]

YORUMLAR

  • 0 Yorum