KADRİ KULUALP

KADRİ KULUALP


Mustafa Denizli Giresun'a karşı

11 Mart 2017 - 12:25

Cumartesi maçlarının ilkinde Samsunspor, konuk ettiği Gaziantep B.B. ile golsüz berabere kalarak küme düşme potasının dışına çıkma şansını kullanamadı.

Saat 16 maçında Ali Tandoğan ile yola devam kararı alan Denizlispor, sahasında gol düellosu şeklinde geçen maçta Boluspor’u 3-2 yenerek puanını 30’a yükseltti ve Play-Off ümitlerini yeniden tazeledi.

Günün kapanış maçında lider Evkur Y.Malatyaspor, İstanbul’da Ş.Urfaspor’u 2-1’le geçti ve haftayı lider kapatmayı garantiledi. Maçın hakemi Serkan Tokat’ın E.Y.Malatyaspor lehine verdiği penaltı kararı uzun süre tartışıldı.

Bugün puan cetvelinin hem üst hem de alt sıralarını yakından ilgilendiren mücadeleler var. Programdan seçtiğim maçlar; Bandırmaspor-Elazığspor ve Giresunspor-Eskişehirspor… Şimdi bu maçların analizine geçelim.

BANDIRMASPOR-ELAZIĞSPOR

Ligde oynadığı son 6 maçta 4 mağlubiyet, 1 beraberlik ve 1 galibiyet alan ve bu maçlarda kalesinde 16 gol gören Bandırmaspor, T.Direktörünü değiştiren takımlardan…

2 hafta önce Yusuf Şimşek ile anlaşmış ve ilk maçlarında Ş.Urfaspor’u 4-0 mağlup etmişlerdi. Geçen hafta ise Manisa’da 6-2’lik bir bozgun yaşadılar. Takımın önemli silahlarından biri olan Yiğit Gökoğlan sarı kart cezalısı… Daniel Costa, Kıvanç Karakaş ve Özgür Çelik ise sakatları…

İç saha performanslarına bakacak olursak 12 maçta galibiyet, mağlubiyet ve beraberlik sayıları eşit (4)… T.Direktör Yusuf Şimşek, takımın ön tarafındaki Doğan, Feridun ve Atabey gibi isimlere güveniyor. Yiğit’in yokluğunu hissetmeleri muhtemel...

Geçen hafta Göztepe’yi şok bir skorla geçen Elazığspor, yeniden morallenmişti. Özellikle koltuğu tartışılan Bayram Bektaş ve onun arkasında duran yönetim kurulu ile futbolcular için deyim yerindeyse kırılma maçıydı. Bandırma’ya ideal kadrolarıyla gittiler. Takımda sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor. Ameliyattan dönen Murat Kayalı da antremanlara başladı.

Yeni transferlerden Youssef Yeşilmen ve Kehinde’nin performansları yüksek… Aldin Cajic de orijinal bölgesine çekildiğinde neler yapacağını gösterdi.

Bandırma 17 Eylül Stadyumunda saat 13:00’de oynanacak olan karşılaşmayı Caner Ak yönetecek. Ligin ilk yarısında Elazığ’da oynanan maçı ev sahibi Elazığspor Hakan Bilgiç ve Çağrı Ortakaya’nın golleriyle 2-0 kazanmıştı.

Yeniden ayağa kalkmak isteyen Bandırmaspor da Yiğit, Kıvanç, Daniel ve Özgür Çelik önemli eksikler… Maça tam kadro çıkacak ve kadro kalitesi ile takım rotasyonu açısından avantajlı konumda olan Elazığspor’un bu deplasmandan puan veya puanlarla dönmesini bekliyorum. Maç TRT AVAZ’dan canlı olarak yayınlanacak.

HAFTANIN MAÇI: GİRESUNSPOR-ESKİŞEHİRSPOR 

6 maçlık galibiyet serisini Ümraniye deplasmanında noktalayan Giresunspor, evinde oynayacağı Eskişehirspor maçını sezonun en önemli maçlarından biri olarak görüyor.

Yücel İldiz ile birlikte müthiş bir hava yakaladıklarını, ara transfer döneminde kadrolarına kattıkları isimlerle kombine bir takım olduklarını ve yollarına istikrarlı bir şekilde devam ettiklerini söyleyelim. Takımın performans parametrelerine baktığımızda 10 gollü Özgürcan Özcan ile 6 gollü Recep Aydın dikkat çekiyor. Volkan Okumak ve Abwo’nun ise 3 asisti var. Sivasspor’dan sonra ligin en az gol yiyen takımı Giresunspor (20 gol Sivas-21 gol Giresun)…

Evinde oynadıkları son 5 maçını da kazandılar. Bu karşılaşma öncesinde takımın en golcü ismi Özgürcan Özcan sarı kart cezasından, stoper Trasovs ise sakatlığından dolayı bu maçta forma giyemeyecekler.

Mustafa Denizli yönetiminde oynadıkları 3 maçtan beraberliklerle ayrılan ve henüz galibiyetle tanışamayan Eskişehirspor, ligin dişli ekiplerinden Giresun’a konuk oluyor. Son haftalarda çok konuşulan Erkan Zengin krizinin tatlıya bağlanmasıyla rahat bir nefes aldılar.

Deplasmanda oynadıkları 11 maçta 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyetleri var. 14 gol atıp, 15 gol yediler. Takımın en golcü ismi 11 gollü Bruno Mezenga… Erkan Zengin’in 7 gol, 8 asist, Semih Şentürk’ün 8 gol, Ofoedu’nun ise 5 gol, 3 asistlik performansı var.

Bu maç öncesinde Kamil Ahmet Çörekçi’nin sarı kart cezasının, Akaminko ve Kaan Kanak’ın ise sakat olduklarını hatırlatalım.

Saat 14:00’de Giresun Atatürk Stadında oynanacak olan karşılaşmayı Ümit Öztürk yönetecek. Dengeli ve çekişmeli geçmesini beklediğim bir maç… Her iki takımında puan kaybetmek istememesinden ve ev sahibi Giresunspor’un kolay pozisyon veren bir takım olmamasından dolayı skor anlamında kısır ama mücadele gücü yüksek bir maç olacağını düşünüyorum.

Ev sahibi Giresunspor’u burun farkıyla öne çıkaran iki faktör var. Birincisi saha şartlarına ve zemine alışkın olmaları, ikincisi ise orta alanlarının Eskişehirspor’a karşı fizik ve kondisyon açısından üstün olması… (Dodo-Dimitriadis ve Recep Aydın’ın Uğur İnceman, Hürriyet ve Hasan Hüseyin Acar’a karşı)

Eskişehirspor’un ise 3. bölgede kaliteli ayaklarından dolayı avantajı var. Bakalım sonuç ne olacak?

Maçı TRTSPOR’dan canlı olarak takip edebilirsiniz.

İyi seyirler…

YORUMLAR

  • 0 Yorum