KADRİ KULUALP

KADRİ KULUALP


TFF 1. Lig'de Cuma ve Cumartesi maçları

02 Aralık 2016 - 13:31

Ligin ilk yarısının bitimine 4 hafta kaldı. Zirveye oynayan takımların 12. haftayı puansız geçmeleri ve üst sıraları zorlayanlar ekiplerin aldıkları galibiyetler, aradaki makası gittikçe daraltıyor. Öyle ki lider Yeni Malatyaspor ile 6. sıradaki Sivassspor arasındaki puan farkı 8’e indi.

Küme düşme hattında da benzer bir durum söz konusu… Hatırlanacağı üzere, ligin yeni ekipleri Ümraniyespor ve Bandırmaspor, sezona kötü bir giriş yapmışlardı. Son maçlarda aldıkları sonuçlar ve sergiledikleri akılcı futbol, alt tarafın dengelerini büsbütün değiştirdi.

Bu hafta da yine sert karşılaşmalar bizleri bekliyor.

ESKİŞEHİRSPOR SAHASINDA KAYIP İSTEMİYOR

Haftanın açılış karşılaşması Cuma günü Yeni Atatürk Stadında Eskişehirspor ile Mersin İ.Y. takımları arasında oynanacak. İki ekip arasında oynanan son 10 resmi maçta Eskişehirspor’un 7, Mersin İ.Y. ise 1 galibiyeti bulunuyor. 2 müsabaka ise beraberlikle sonuçlanmış.

Geçtiğimiz hafta Sivas’ta silik bir futbol sergileyen ve Yeni Malatyaspor galibiyetini taçlandıramayan Eskişehirspor’da kırmızı kart cezası devam eden Semih Şentürk ile Sivasspor maçında bu sezonun 4. sarı kartını gören golcü oyuncu Axel Meye takımdaki yerlerini alamayacaklar.

İki forvetinden faydalanamayacak olan ev sahibinde o bölgede bir başka yıldız isim Bruno Mezenga’nın görev alması bekleniyor. Alpay Özalan’ın geniş ve tecrübeli bir kadrosu var. Yeni stadında seyircisi önünde 2. maçlarına çıkacaklar. Tek sıkıntı maçın Cuma günü olması…

Yusuf Şimşek’le çıktığı 4 maçta 2 beraberlik, 2 mağlubiyet alan ve henüz galibiyetle tanışamayan Mersin İ.Y., yaklaşık 2.5 aydır kazanamıyor. 35’lik lejyonerler Güven Varol, Tita ve Sinan Kaloğlu, sezona flaş bir giriş yapmalarına rağmen devamını getiremediler. Ligin mücadeleci ve dirençli futbolunda adeta kayboldular.

İç sahada kötü oynadıkları ve kaybettikleri Ümraniyespor maçında onbirlerinin değişmez isimlerinden Abdulkadir Korkut ve Nurullah Kaya sarı kart cezalısı durumuna düştüler. Dar bir rotasyonu olan Yusuf Şimşek, son maçlarda eksik ve cezalı oyuncularından dolayı kadro kurmakta zorluk çektiğini ifade etti.

Her iki takımda da iki önemli eksik var. Ama derinlik ve kalite açısından daha iyi bir ekip olan Eskişehirspor’un saha ve seyirci avantajını da arkasına alarak bu maçtan galibiyetle ayrılmasını bekliyorum. Aksi sonuç haftanın sürprizlerinden biri olur.

Karşılaşma Saat 19.00’da başlayacak ve TRTSPOR’dan naklen yayınlanacak.

BANDIRMA’DA ZORLU RANDEVU 

Çıkışta olan takımlardan Bandırmaspor, Feyyaz Uçar’ın göreve gelmesiyle birlikte oynadığı son 3 maçta ligin iddialı ekipleri olan Giresunspor, Göztepe ve Boluspor’dan toplam 5 puan kopardı. Bu sonuçlar, yapılan kan değişikliğinin ilaç gibi geldiğini gösteriyor.

Takımın tecrübeli ismi Kıvanç Karakaş’ın cezası bitti. Ev sahibinin önemli bir eksiği bulunmuyor. İleri uçtaki Feridun, Yiğit Gökoğlan, Doğan ve Atabey’in uyumu devam ettiği sürece daha çok can yakacağa benziyorlar.

İç sahada oynadığı Göztepe maçında 1-0’dan geri gelip kazanan Adana Demirspor, tıpkı Yeni Malatyaspor gibi ligin ilk yarısı bitene kadar oynayacağı son karşılaşmalarda fikstür dezavantajına sahip…

Tünelde oldukları 3 maçtan (Eskişehir-E, Giresunspor-D, Göztepe-E) 4 puan çıkardılar. Bu hafta ise Bandırma’ya konuk oluyorlar.

Engin İpekoğlu, son maçta takımın gole en çok katkı veren oyuncuları Pote ve Tevfik Köse’yi yedek soyundurmuş, sonradan oyuna dâhil ettiği Pote ile sonuca gitmişti. O maçtan cezalı Servan Taştan, Bandırma’da takımını yalnız bırakacak. Wederson ve Grbic’in ise sakatlıkları devam ediyor.

Güzel ve çekişmeli bir karşılaşma olacak belli ki… Sonucu hakkında fikir yürütmesi de zor… Maç önü tartısında burun farkıyla Bandırma yenilmez seçeneği daha yakın duruyor.

MANİSA DEVAM EDECEK Mİ?

11 maçtır kazanamayan Manisaspor, geçen hafta sonu güçlü Denizlispor’u deplasmanda mağlup ederek haftanın sürprizine imza atmıştı. Cezalı oyuncusu bulunmayan ev sahibinin ön taraftaki silahları Gbakle ve Novillo’nun sakatlıkları devam ediyor. Mustapha Konde ise geçtiğimiz hafta takıma dönmüştü.

Rakibi B.B. Gaziantepspor, Milli takım arasında anlaştığı Metin Diyadin ile 2 maçta 4 puan topladı. Favori olarak çıktığı Şanlıurfaspor karşılaşmasını rahat bir oyunla 2-0 kazandılar. Kadro kalitesi bakımından ligin iyi ekiplerinden biri konumundalar…

Ekigho dışında eksiği bulunmayan Gaziantep B.B., Manisa’da kazanması halinde puanını 21’e yükseltecek ve zirvedekilerin ensesine yapışacak. 

Geçen haftadan moralli olan iki takımın bu mücadelesinde Gaziantep temsilcisinin yenilmeyeceğini hatta kazanma ihtimalinin hiç de az olmadığını düşünüyorum.

2 Aralık 2016 - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum