KADRİ KULUALP

KADRİ KULUALP


TFF 1.Lig'de açılış haftasının röntgeni

16 Ağustos 2017 - 17:01 - Güncelleme: 16 Ağustos 2017 - 17:07

TFF 1.Lig’de 2017-2018 sezonunun perdesi Cuma günü açıldı. Ligin yeni ekiplerinden Ankaragücü ve B.B. Erzurumspor Ankara’da kozlarını paylaştılar. Kadrolarını büyük ölçüde değiştiren iki ekibin mücadelesinden gol sesi çıkmadı.

Sezona büyük hedefler koyarak İsmail Kartal ile başlayan Ankara temsilcisinin, Osman Özköylü yönetimindeki Erzurumspor karşısında organizasyon anlamında henüz istenilen seviyede olmadığını gözlemledik. Buna karşılık topu daha çok ayağında tutan ve deplasmanda oynadığının bilincinde olan Erzurumspor, bu zorlu dış saha maçından bir puanla dönmeyi başardı.

RİZESPOR AĞIRLIĞINI KOYDU

Cumartesi 3 maçla geçildi. Süper Toto Süper Lig’den düşen ve kadrosunu muhafaza eden Hikmet Karaman’lı Rizespor, sahasında Manisaspor’u 4-1 mağlup etti. Oyunun genelinde etkili bir performans sergileyen Karadeniz ekibi, Özgür Çek ve Oğulcan Çağlayan gibi tecrübeli isimleriyle sonuca gitti. Dikine oynayan ve rakibine alan bırakmayan Rizespor’un 18.95 Milyon Euro’luk kadrosu bugün itibariyle ligde ağırlığını hissettireceğe benziyor.

SERGEN YALÇIN'LA 1 PUAN

Günün ikinci maçında İstanbulspor’un konuğu Sergen Yalçın yönetimindeki, transfer yasağından ötürü kadrosunu revize edemeyen Eskişehirspor’du. Ofoedu ile skor bulan ve ilk yarıyı 1-0 önde geçen Eskişehirspor, dinamik ve inatçı İstanbulspor karşısında maçın ikinci bölümünde oldukça zorlandı. 4 dakikada kalesinde gördüğü 2 golle 2-1 geriye düşen kırmızı-siyahlılar, geçtiğimiz sezonun iz bırakan isimlerinden Hasan Hüseyin Acar’ın golüyle beraberliği yakaladı ve favori olarak geldiği bu deplasmanda 1 puanla yetinmek durumunda kaldı.

İŞTAHLI ADANASPOR

Cumartesi gününün kapanış maçında Süper Lig’den gelen bir diğer güçlü ekip Adanaspor ile ligin gediklilerinden olan Denizlispor, Adana’da sıcak bir havada karşı karşıya geldiler. İlk 10 dakikada buldukları 2 golle maça fırtına gibi başlayan Adanaspor, oyunu domine ettiği bu karşılaşmadan yıldız golcüsü Magaye Gueye’nin sayısıyla 3-0 galip ayrıldı. Takım halinde iştahlı ve baskılı bir görüntü veren Adanaspor, hırslı karakteriyle bilinen Kemal Kılıç idaresinde ligin iddialı ekiplerinden biri olacağının sinyallerini daha ilk maçta verdi.

Pazar günü oynanan 4 maçtan ise 3 beraberlik çıktı. Yeni transferlerine lisans çıkaramayan Samsunspor, kadrosunu güçlendiren Gazişehir Gaziantepspor ile kendi sahasında 0-0 berabere kaldı.

BOLU'DA NEFESLER KESİLDİ

Ligin favori takımlarından olan Boluspor ile Giresunspor’un mücadelesi ise nefesleri kesti. Geçen sezonun 20 golle takımına en büyük katkıyı veren oyuncusu Poepon’un 1 gol 1 asistle oynadığı maçta, Giresunspor’un yeni ismi Fatih Atik’in 90+’daki golüne engel olamayan Boluspor, sahadan beraberlikle ayrıldı. Tempolu ve çekişmeli geçmesi beklenen bu karşılaşma, izleyenlere büyük keyif verdi.

FOXI VE SAVAŞ

Ligin iki iddialı takımı Balıkesirspor ile Adana D.S. kozlarını Balıkesir’de paylaştılar. Aynen Bolu’daki gibi karşılıklı ataklarla geçen ve temposu yüksek olan bu maçtan da 2-2’lik bir skor çıktı. Ev sahibi ekipte Foxi, deplasman temsilcisinde ise Savaş Yılmaz’ın performansları göz doldurdu.

ÜMRANİYESPOR ÇOK RAHATTI

Günün son maçında transfer tahtasını açamayan ve maddi açıdan zor günler geçiren Gaziantepspor, yerli kadrosuyla sahaya çıktığı maçta, Bayram Bektaş yönetimindeki Ümraniyespor’a direnemeyerek sahadan 3-0 mağlup ayrıldı. Geçen sezonun flaş ekiplerinden biri olan Ümraniyespor’da İbrahim Akdağ ve Emircan Altıntaş attıkları gollerle bıraktıkları gibi başladılar.

ALTINORDU'DAN ÖNEMLİ GALİBİYET

İlk haftanın kapanış mücadelesinde yeni transferleriyle adından çokça söz ettirmesi beklenen Elazığspor ile öz kaynak kadrosuyla proje takımı olmaya devam eden Altınordu Elazığ’da karşılaştı. Alt yapı takımlardan beri birlikte oynama alışkanlığı edinmiş Hüseyin Eroğlu’nun öğrencileri, topun arkasına iyi geçtikleri ve takım halinde sahalarını savundukları maçta güçlü Elazığspor’u Mirkan Aydın ve Fatih Aktay’ın golleriyle 2-0 mağlup ederek haftanın en flaş galibiyetine imza attılar. Fizik açıdan çok yeterli bir görüntü vermeyen ev sahibi ekibin gol yollarındaki etkisizliği dikkat çekti.

Önümüzdeki hafta yeniden görüşmek üzere…

Tüm futboo okurlarına mutlu günler dilerim.

İletişim için: [email protected]

YORUMLAR

  • 0 Yorum