YAĞIZ SABUNCUOĞLU

YAĞIZ SABUNCUOĞLU


Salih Uçan yükseliyor...

14 Ocak 2017 - 06:43

Böyle iddialı başlıklar yazmak için bir maçlık performans şüphesiz ki yetmeyecektir fakat Gençlerbirliği maçından bu yana yükselişi devam eden bir Salih Uçan izliyoruz.

Doğuştan gelen pasör özelliği ve futbol aklıyla her sahaya çıktığında fark yaratan bir oyuncuydu Salih,  fakat bir şeyler hep eksikti. Bu eksiklikler Roma gibi bir takımın dikkatini çekip 10 milyon euro'dan fazla bir bonservis bedelini opsiyona koyacak kadar istenen bir adamken neredeyse maç oynamadan geri dönmesine sebep olmuştu.

FİZİĞİ VE OYUN STİLİ DEĞİŞİME UĞRADI

Kızıyordu basın mensupların bir kupa maçının ertesinde... ''Salih çalışmıyor'' diyenlere ''Samandıra'ya mı geliyorsunuz ki bu kadar emin konuşuyorsunuz?'' diyordu...

Bu kadar yetenekli bir oyuncunun bu kadar egosuz olması kendisinin artısıyken, sonunda o da sinirlenmiş ve Advocaat'la birlikte kadro dışı kalmasına içerlemiş olacak ki değişimin ilk kıvılcımını bu röportajın ardından çıkarıyordu.

Advocaat'ın her basın toplantısında söylediği ''Salih güçlenmeli ve fiziğini geliştirmeli'' sözlerini dikkatle dinleyen Salih, fiziksel olarak da artık Süper Lig'e uygun bir adam haline gelmek üzere diyebiliriz.

SADECE TEKNİK VE KALİTE YETMEZ

Kariyer çıkışını yaptığı Aykut Kocaman'lı Fenerbahçe'de, daha çok merkez ve merkez önünde pasör ve etliğe sütlüğe karışmayan bir oyuncuyken, şimdi rakibe pres yapan, sert faullerle rakibi durduran ve en önemlisi bu sertliği ile klası birleştirip, oyun içinde daha aktif kalan bir Salih'e dönüşmeye başladı.

Geçmişte "10 numara" söylemi vardı ama sene 2017 olmuşken artık bir oyuncu sadece 10 numara pozisyonunda oynayıp, klasıyla iş yapamaz çünkü artık takımların arasındaki makas kapandı ve mücadele de kalitenin yanında olmalı yoksa kaybolup gitmek, onca yeteneğe rağmen çok kolay...

BÖYLE DEVAM EDERSE...

Salih'in de yaşı artık ilerliyor ve geç olmasa da ''Fenerbahçe'de nasıl forma giyerim?'' sorusunu kendine sormuş olmalı ki Advocaat ile birlikte bu değişime ayak uydurdu ve en önemlisi söylenen sözlere ve kendisine gelen eleştirilere tepki koymak yerine onları birer nasihat olarak algıladı ve bu çıkışı yaptı.

Fenerbahçe şu anda Mehmet Ekici ile birlikte 1 tane daha merkeze oyuncu arıyor. Bu demek oluyor ki Salih Uçan yine düşünülmüyor ama futboluna bu şekilde devam eder ve olduğu yerde saymazsa gelecek oyuncu çok ekstra bir adam olmazsa Salih Uçan gelecek dönemde, forma adaletiyle futbolcuda güven duygusu uyandıran Advocaat'ın gözüne de kısa vadede girecektir. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum