YAĞIZ SABUNCUOĞLU

YAĞIZ SABUNCUOĞLU


Sadece atmıyor, pas yapmayı da seviyor

10 Ağustos 2017 - 11:13 - Güncelleme: 10 Ağustos 2017 - 11:18

 

Evet, geçtiğimiz sezon bir futbolcunun başına gelecek en kötü sakatlıklardan birini yaşadı ve çapraz bağları koptu. 210 gün ve neredeyse 40 maç formasından uzak kaldı fakat o sakatlığın öncesinde maksimum kaçırdığı maç sayısı 7 olarak kayıtlardaki yerini alıyor. Bu sebeple Soldado'ya 'müzmin sakat' muamelesi yapmak mantıklı bir çıkarım olarak durmuyor. Çapraz bağ sakatlıkları oyuncuları geriye götürür ve tekrarlama olasılığı da mevcut olan bir sakatlıktır. Ortalama bir yıllık süre içinde tekrar eski formlarına dönerler. Soldado da sakatlıktan döndükten sonra benzer bölgeden bir daha en azından şimdiye dek bir sorun yaşamadı ve sezon başı kampını yapmış bir biçimde Fenerbahçe'ye gelecek. Soldado belki de transfer döneminin başında gelmiş olsaydı bu kadar taraftar tepkisi toplamazdı çünkü konuşulan isimlerden sonra 32 yaşında bir isme ödenilecek yaklaşık 5 milyon avroluk bonservis bedeli, bu transferi eleştiriye açık bir hale getiriyor. Evet, bazı eleştirileri ben de yerinde buluyorum fakat Robin van Persie ile Soldado kıyaslamasına çok fazla katılmıyorum. Aziz Yıldırım'ın da dediği gibi Van Persie, Fenerbahçe'ye sakat geldi ve bir türlü de bu sakatlığını atlatamadı. Haliyle bu durum da olumlu performansının önüne büyük bir set çekti ve bu sorun hala da devam ediyor.

TAKIM ARKADAŞLARINA SERVİS YAPMASINI SEVEN BİR İSİM

Son dönemdeki takımına skor anlamında katkısı tartışılır fakat asist sayısının gol sayısını geçtiği dönemleri görmek bir golcü için çok da alışık olduğumuz bir durum değil. Aslında bu veriler, Soldado'nun nasıl bir oyuncu olduğunun ipuçlarını veriyor gibi. Takımına servis yapan, asist özelliği olan, benim kısmen de olsa Semih Şentürk'e benzettiğim, kafa toplarında da iyi olan bir isim Roberto Soldado. İyi seviyede sayılacak bitiriciliği, özellikle Tottenham döneminde kaçırdığı akıl almaz gollerden sonra unutulacak bir özellik olduğunu düşünmüyorum çünkü ciddi bir bonservis bedeliyle gittiği Tottenham dönemi, kariyerini de ciddi anlamda sekteye uğratmıştı. Ekstra olarak özelliklerine de girmek gerekirse; Pozisyon almayı bilen, ayağı düzgün ve şut kalitesi yüksek bir santrfor transfer etti Fenerbahçe. Negredo ile benzer oyuncular yorumlarını sıkça okudum fakat bu duruma çok katılmıyorum. Negredo daha da dipte oynayan net bir santrfor fakat Soldado daha çok servis yapan, Negredo'da olmayan pasörlük özelliğine sahip bir isim. 3. bölge ile 2. bölge arasında köprü olabilecek Soldado, orta sahaya alınan; Valbuena, Giuliano ve Dirar üçlüsünü de ciddi anlamda rahatlatacak ve uyum sağladığı takdirde Fenerbahçe'ye katkı sağlayabilecek bir isim.

REAL MADRİD GÜNLERİ.. MEHMET TOPAL VE NEGREDO'YLA BİRLİKTE OYNADIĞI YILLAR.. AİLE YAŞAMI.. SOLDADO İLE TÜM MERAK EDİLENLER..

YORUMLAR

  • 0 Yorum