YAĞIZ SABUNCUOĞLU

YAĞIZ SABUNCUOĞLU


Emenike Güiza kadar bile olamadı

10 Şubat 2017 - 11:39

Fenerbahçe'nin her ne kadar matematiksel olarak olmasa da mantık olarak elinde kaldığı iki önemli kupadan birinde bu kadar umursamaz ve etkisiz oynaması açıkçası kabul edilebilir bir şey değil. Kağıt üzerinde tur ve maç önünde favori olan Fenerbahçe, maç başladıktan sonra açıkçası bu görüşteki herkesi ters köşeye yatırdı. 

Öncelikle Advocaat'ın bu maç için yaptığı tercihler başlı başına tartışılması gereken bir konu. Nedeni ise mental olarak Fenerbahçe'yi kafasında bitiren Emmanuel Emenike'yi, bu maçta sahaya kurtarıcı olarak sürmek, açıkçası Hollandalı teknik adamın daha Rusya yolculuğu başlamadan ilk hatası oluyordu. Nijeryalı oyuncuyu neresinden tutarsak tutalım elimizde kalıyor. Bir dönemler Güiza, rakibinden top kapmasa da gölge pres yapıp taraftardan alkış alırdı ama Emenike bunu bile yapmıyor. Futboldan o kadar uzak bir görüntüsü var ki Advocaat gibi bir teknik adamın bu zihniyetteki bir isme bu kadar güvenip Krasnodar gibi belki de sezonun en önemli maçlarından birinde ona görev vermesi büyük eleştiriyi hak ediyor.

LENS'İ RAMIR-EZDİ! 

Fenerbahçe'nin hücumcuları içinde Advocaat'ın ve taraftarın ilk ayağına baktığı ve medet umduğu isim olan Jeremain Lens'in son dönemlerdeki düşüşü, bugün de karşısında ona tamamen ters olan bir isim Ramirez'in muhteşem oyunuyla adeta yerle bir oluyordu. Kendine bu kadar özgüveni yüksek olan bir ismin, Ramirez karşısında sahada bu kadar kaybolması, çalım atmak yerine bek oyuncusunu görünce içeriye kestiği isabetsiz ortalar, bugün Fenerbahçe'nin kanatlarını işlemez hale getirdi.

Sow da Lens'e ayak uyduran oyunuyla kanattaki yerini kaybedip içeriye evrilmesi de kanatları rakibe bıraktı. Krasnodar, çok büyük yıldızları olan bir takım değil. Hatta bu takımdan bir iki isim hariç çoğu isim Fenerbahçe kadrosunda olsa belki de 18 dışında kalır fakat öylesine bir takım olmuşlar ki ön alanda yaptıkları presle ve maça olan inançlarıyla Fenerbahçe'yi resmen merkezde bezdirmeye başladılar. Bu kadar baskı yapan bir takıma karşı Josef ve Mehmet Topal gibi ''Baskı karşısında nasıl oynanır?'' futbolunu bilmeyen iki ismin, maç boyunca hatalı paslar vermesine sebep oldu.

ADVOCT YİNE MAÇI İZLEDİ

Dünya üzerinde teknik direktörler içinde herhalde bir anket yapılsa ve ''İlk yarıyı 1-0 geride kapatırsanız, devrede değişiklik yapar mısınız?'' diye sorulsa, hepsi kuşkusuz ''Evet'' cevabını verirler.

Fakat Dick Advocaat, Bursaspor maçında olduğu gibi, yine maçı kenardan seyretti ve ilk değişiklikleri 72. dakikada yaptı. Gole ihtiyacı olan bir takımın yaptığı Ozan-Fernandao içeri, Sow-Emenike dışarı değişikliklerinin kabul edilebilir ve açıklanabilir bir yanı yok.

Fenerbahçe takım olarak birkaç maçtır uyuyor ve maç içinde olan reaksiyonlara hiçbir şekilde tepki gösteremiyor. Bursaspor deplasmanında golü bulup, rölantide götürdükleri maçı son anlarda 3 puana veda ederek bitirmişlerdi. O maçta da futbol oynayan bir Fenerbahçe sahada yoktu. Bugün de golü bulacak bir aksiyona giremeden 90 dakikayı 2 şut çekerek bitirdiler.

Skor olarak 1-0 bu tarz iki ayaklı maçlarda amiyane tabirle belki de en pis skorlardandır. Krasnodar, olur da haftaya Kadıköy'de 1 gol bulursa, deplasmanda pozisyona giremediğin rakibine karşı 3 gol atmaya çalışacaksın ki bu beklenti pek de realist bir yaklaşım olarak gözükmüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum