YAĞIZ SABUNCUOĞLU

YAĞIZ SABUNCUOĞLU


Smolov aranan kan mı?

26 Şubat 2017 - 09:23

Son yıllarda Fenerbahçe'nin sıkça yaptığı "Rakip takımın oyuncularına talip olma" klasiği, Krasnodar maçlarıyla da devam ediyordu. Kağıt üzerinde bakıldığında Krasnodar'ın belki de mevcut 11'indeki en kaliteli oyuncu, Smolov denilebilir. Ama ilk adını duyurduğu gençlik dönemindeki beklentileri de karşılayamayıp, olgunluk döneminde Krasnodar'da oynamak zorunda kalan, patlama yapamayan büyük bir potansiyel de diyebiliriz...

SMOLOV DOĞRU İSİM Mİ?

Son 2 sezondur oynadığı Krasnodar'da kariyer sezonu yapan bir isim... Smolov'u tanıyanlar da onu Rusya Milli Takımı'na ilk seçildiği dönemlerdeki Genç milli takımında yaptıklarından sebep tanıyor. 27 yaşına gelmiş bir isim, Krasnodar kariyeri dışında sadece 1 sezon 7 golü gören performansıyla ne kadar doğru transfer olur tartışılır. Fenerbahçe maçlarında iyi bir performans çıkardı ve skora da katkı yaptı. Bu sebeple Fenerbahçeli yöneticileri etkilemiş olabilir ama "Bize karşı maçlarını izle, transfer et" stratejisi yanlış be değişmesi gereken bir strateji gibi gözüküyor.

PEKİ YA BU ADAMIN ÖZELLİKLERİ?

Dediğinizi duyar gibiyiz... Fiziğine rağmen topla iyi, dripling seviyesi vasat üstü olan iyi bir kanat forvet diyebiliriz. Kanat forvet diyoruz çünkü 4-4-2 kanadında oynayacak defansif özellikleri yok ama 4-3-3 kanadında oynayabilecek akıcılığa, hıza ve topla oyun içindeki etkinliğe fazlasıyla sahip. Şutları etkili ve düzgündür. Uzun boyuna rağmen üst düzey bir kafa vuruşçusu değil. Hücum bölgesindeki pozisyon bazındaki çeşitliliği oynadığı takımlardaki hocaları için en büyük avantaj durumunda.

SMOLOV'UN EN GÜZEL GOLLERİ

SONUCA GELİRSEK...

Oynadığı lig itibariyle, Süper Lig'e kolay uyum sağlaması muhtemel fakat transfer piyasasındaki ona istenen bonservis bedellerini ödemek büyük risk olacaktır. Bu sebeple ilk etapta 'Kirala / Satın Al' modeli Smolov ve Fenerbahçe için en güzel çözüm olacaktır.

Bir de ufak parantez; 22'lik Ramirez, Fenerbahçe'nin yerinde olsam, Smolov'dan önce riske gireceğim ilk Krasnodarlı olur.

26 Şubat 2017 - futboo.com

ETOO'NUN ESKİ TAKIM ARKADAŞI.. 'GODFATHER HAYRANI.. ESKİ EŞİ ÜNLÜ BİR YILDIZDI.. İŞTE SMOLOV'UN BİLİNMEYEN YÖNLERİ.. (Devamı için tıklayınız)

YORUMLAR

  • 0 Yorum