Akhisar nihayet evine taşınıyor

Süper Lig'de 5 sezondur Manisa 19 Mayıs Stadı'nı kullanan Akhisar Belediyespor, nihayet yeni stadına kavuşuyor. Manisa temsilcisi bu sezondan itibaren artık rakiplerini Akhisar Stadı’nda ağırlayacak.

Akhisar nihayet evine taşınıyor
13 Haziran 2017 - 11:52

2012-2013'ten itibaren Süper Lig’de yer alan Akhisar Belediyespor, yeni stadına kavuşuyor. Akhisar İlçe Stadı'nın kriterleri karşılamaması nedeniyle 5 sezondur iç saha maçlarını Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynamak zorunda kalan Akhisar Belediyespor 2017-2018 sezonunda maçlarını yeni stadında oynayacak. 

Yeşil-siyahlı taraftarlar, takımlarının maçlarını izleyebilmek adına Akhisar ile Manisa 19 Mayıs Stadı arasındaki 50 kilometrelik yolu kat etmek zorunda kalıyordu. Yapımına 2014'te başlanan inşaat firmadan kaynaklı problemler nedeniyle zaman zaman durdu.

Yapılan yeni ihalenin ardından spor kompleksinde çalışmalar da hızlanırken, 12 bin kişilik stat 2017-2018 sezonunda yeşil-siyahlı taraftarların hizmetinde olacak. Şu anda stadın çatı kısmında faaliyetlerin sürdüğü bildirildi. 

“TARAFTAR AÇISINDAN ÖNEMLİ”

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, stadın istenilen kriterleri sağlayamaması üzerine yenisi için çalışmalara başladıklarını kaydederek, “Maalesef ilk ihalemiz tam sonuçlanmadığı için feshedip, yenisini yaptık. Şu anda sürecimiz istediğimiz hızda devam ediyor. 5 sezon Manisa'da oynamak zorunda kaldık, şehir anlamında bir deplasman yaşadık. Orası da bizim ilimiz ama yine de Akhisar'da oynamak taraftarımız açısından önemli” diye konuştu. 

“HERKES SEMPATİYLE BAKIYOR”

Stadın kendileri için çok önemli olduğunun altını çizen başkan Hızlı, “Akhisar Belediyespor'un başarısı herkes tarafından örnek alınıyor. Bize sempatiyle bakıyorlar. Yeni stadın ekonomik olarak da katkısı olacaktır ama Akhisar Belediyespor'un Süper Lig'de olması şehrimizin marka değerini artırmıştır. İnşallah müsabakaları ilçede oynadığımızda şehrimiz daha da canlanacaktır” ifadelerini kullandı. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum