Akhisarspor kendini aştı

Süper Lig’in bitimine bir hafta kala sezonu 7. sırada bitirmeyi garantileyen Akhisar Belediyespor, bu sezon en başarılı dönemini yaşıyor.

Akhisarspor kendini aştı
28 Mayıs 2017 - 11:59

Üst üste 6. galibiyetini Konyaspor’u dün yenerek alan ve ligde bu sezon bunu başaran tek takım unvanını elde eden Ege temsilcisi, son 5 maçtır kalesini de gole kapadı. 

Bitime bir hafta kala 48 puana ulaşan ve Süper Lig'i 7. bitirmeyi garantileyen Akhisar, 5. sezonunda, en başarılı olduğu geçen yılki 46 puanlık performansını geride bırakmış durumda. 

BURUK İLE COŞTU

Teknik direktör değişikliğinin ardından hızla yukarılara çıkışa geçen Manisa takımı, yeni hocaları Okan Buruk yönetiminde 8 maçta, 6'sı üst üste olmak üzere 7 galibiyet ve 1 de mağlubiyet alarak dikkatleri üzerine çekmişti.

Ligin son haftası öncesi puanını 48’e çıkaran yeşil-siyahlılar, en başarılı dönemi olan geçen sezonki 46 puanlık performansını da geride bırakmış oldu. Ege ekibi, geçen sezon ligi 8. sırada tamamlamıştı.

FENERBAHÇE’DEN SONRA

Ligde Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından Bursaspor'u 5-1, Kasımpaşa'yı 2-0, Gaziantepspor'u 6-0, Osmanlıspor'u 4-0, Aytemiz Alanyaspor'u da 3-0 mağlup eden Akhisar Belediyespor, dün de Atiker Konyaspor'u 3-0 yenerek galibiyet serisini 6'ya çıkardı.

Süper Lig'deki 5. yılında ilk kez üst üste 6 maçını kazanan yeşil-siyahlı takım dışında bu sezon sadece Fenerbahçe, art arda 5 maçını kayıpsız geçmişti. Ege temsilcisi bu sezon üst üste 6 maç kazanan tek takım oldu.

527 DAKİKADIR KALESİ KAPALI

Son 5 maçtır gol yemeyen Akhisar Belediyespor, Bursaspor'un 5 maçta kalesinde gol görmeme serisini de yakalamış oldu. 

28. haftada Bursaspor karşılaşmasında 13. dakikada Pablo Batalla'nın golüne engel olamayan yeşil-siyahlılar, daha sonraki Kasımpaşa, Gaziantep, Osmanlı, Alanya ve Konya maçlarıyla toplam 527 dakika kalesini gole kapattı.

Bursaspor ise bu sezon ligde 492 dakika kalesinde gol görmemişti.  

REKORU EGALE ETTİ

İlk 25 maçta ligde sadece 18 golle atarak en az gol atan ekip konumunda olan Akhisar Belediyespor, Okan Buruk yönetiminde çıktığı 8 maçta 26 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Gol sayısını 44'e çıkaran ve kendi rekorunu egale eden Manisa temsilcisi, gelecek hafta bir gol daha bulması halinde 2013-2014'teki en golcü sezonunu geride bırakacak. 

Bu arada, takımdaki en skorer isim konumunda bulunan Ricardo Vaz Te, dünkü maçta gol sayısını 10'a çıkardı. Portekizli oyuncunun Türkiye Kupası'nda da 14 golü var.

YORUMLAR

  • 0 Yorum