Ali Koç'tan seçim çağrısı

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu'nun en kısa sürede seçime gitmesi gerektiğini dile getirdi.

Ali Koç'tan seçim çağrısı
16 Nisan 2024 - 23:24 - Güncelleme: 17 Nisan 2024 - 00:09
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç yapılan son toplantının ardından gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasının uygun olduğunu belirtirken, TFF'nin seçimi öne almaması durumunda yeterli imza sayısının birkaç gün içinde tamamlanacağını söyledi.

Seçimin en kısa sürede yapılması gerektiğini söyleyen Ali Koç, ''Bunun için muhtelif yöntemler var. Hukuken bunun iki yöntemi var; imza toplamayla seçime gidersek en erken haziran ayının üçüncü haftasında seçim oluyor. Ama bizim istediğimiz haziran ayının başında olması. Bunun için de TFF'nin alacağı kararla mümkün. 18 Temmuz'un, yeni sezon yapılanması ve yeni gelecek başkanın elini kolunu bağlaması açısından uygun olmayacağını düşünüyoruz. Bu konuda fikir birliği var, 'Diyalogla yapalım, diyalog ve imzayla yapalım, imzayla zaten yapmak zorundalar' gibi değişik düşünceler var'' dedi.

Yaşananlardan dolayı bazı kulüplerin rahatsızlığını da değerlendiren Ali Koç, ''Aramızda bir konudan rahatsız olan kulüplerimiz var. İsim vermeyeceğim ama TFF yöneticilerinden bazılarının özellikle alt lig kulüplerini arayarak menfaat ve maddi anlamda destek konuşmaları yapmalarını son derece yadırgadık. TFF'nin bir yönetim kurulu üyesinin, kulüpleri arayarak 'imza vermeyin' demelerini sizlerin önünde açıklamak istedik. Doğru olanı, bu arkadaşın istifa etmesi. Burada şu anda 14 kulüp var, 6 kulüp toplantıya katılamadı. Ama net bir şekilde hepimizin tek vücut olduğu konu haziran başında seçimin yapılması. İnşallah arzuladığımız noktaya hep beraber gelebiliriz. Federasyonumuz bu yönde hareket etmeyi kabul etmediği takdirde biz ikinci alternatifi elimizde tutacağız. O da birkaç gün içinde tamamlanacaktır'' ifadelerinikullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum