Ekotto: ''Futbolcular para için oynar!''

ABONE OL

Fransız eski futbolcu Benoit Assou-Ekotto, futbol dünyası ve kariyerinde başına gelen ilginç olaylar hakkında konuştu.

Uzun yıllar boyunca Tottenham forması giyen Fransız eski futbolcu Benoit Assou-Ekotto, The Athletic'e özel bir röportaj verdi. The Athletic'ten Charlie Eccleshare'ye konuşan 37 yaşındaki eski futbolcu, ilginç ifadeler kullandı.

Benoit Assou-Ekotto, 2010'da The Guardian'a verdiği röportajda ''Tüm insanlar, para için çalışır. Ben de para kazanmak için oynuyorum dediğimde insanlar şaşırdı. Tüm futbolcular para için oynar. Futbol, çok ama çok iyi bir iş. Futboldan nefret ediyorum demiyorum ama en büyük tutkum değil.'' sözlerini kullanmış ve o dönem bu sözler gündem yaratmıştı.

''%200 tüm futbolcular böyle düşünüyor''

Aradan geçen yıllar boyunca Benoit Assou-Ekotto'nun fikri değişmiş değil. Fransız eski futbolcu, ''Bu sözlere katılmayacak bir futbolcu var mı? %200 eminim ki tüm futbolcular böyle düşünüyor. Menajeriniz sizi aradığında ve bir kulübün sizle ilgilendiğini söylediğinde ilk sorunuz 'Ne kadar veriyorlar?' oluyor. Bu bir iş! Dürüst olmam bana pek bir şey getirmedi. Onun yerine 'Bu kulübü seviyorum, bu taraftarları seviyorum falan diyebilirdim. Ama ben böyle değilim.'' şeklinde konuşuyor. 

Benoit Assou-Ekotto, ''Amatör futboldan daha çok keyif alıyorum. Pazarları eğlencesine futbol oynadığımda bu oyun, Tottenham'ın bana veremediği şeyleri veriyor. Yani mutluluk! Tabii Tottenham Başkanı Daniel Levy beni şimdi çağırırsa çok fazla bir şey istemem, haftalık 1000 pound karşılığı oynarım. Tüm insanlar benim düşündüğümü söyleyemez. Kendi iş dünyaları için belki iyi oluyordur. Bazı koçlar böyle konuşmanın iyi olmayacağını söyleyebilir. Bu onların problemi. Ben ise 'Yalana yer yok' diyorum ve öyle davranıyorum. Belki insanlar beni ileride anlarlar'' diyor.

''Seni transfer etmek istiyoruz ama bu saçlarla...''

Bonus saçları ile dönemin dikkat çeken futbolcularından olan Benoit Assou-Ekotto, saçlarıyla ilgili olan bir anısını da paylaştı. Bu anıda Benoit Assou-Ekotto, saçları yüzünden transferinin gerçekleşmediğini söylüyor! 

Fransız futbolcu, bu anısını şöyle açıklıyor; ''Bir keresinde İtalyan bir takımla transfer görüşmeleri yapıyordum, salak bir İtalyan takımı... Bana 'Seni transfer etmek istiyoruz ama taraftarlarımıza böyle saçlı bir futbolcuyu aldığımızı anlatmak zor olacak' dediler. Saçlarım başka bir şekilde olsa kariyerim nasıl olacaktı acaba...''

benoit assou-ekotto