Balotelli: ''Messi veya Ronaldo olabilirdim''

Sion'dan ayrılıp bir kez daha Adana Demirspor'a transfer olan İtalyan yıldızı Mario Balotelli, The Athletic'e yaptığı açıklamalarda yine tarzını konuşturdu ve dikkat çeken ifadeler kullandı.

Balotelli: ''Messi veya Ronaldo olabilirdim''
15 Eylül 2023 - 23:42
Futbolun yaramaz çocuğu... Yolu bir kez daha Türkiye'ye düşen Mario Balotelli, Adana Demirspor ile adeta yeniden doğmuştu. Yıllar sonra İtalya milli takımına da davet edilen yıldız futbolcu, kariyerini ve yaşadıklarını The Athletic'e anlattı.

Balotelli ile konuşan Nedum Onuoha, İtalyan futbolcu için ''Adamdaki bu değişime inanamadım'' diyor. İşte Balotelli'nin sözleri...

Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi seviyesinde olabilirdim ama fırsatları kaçırdım. Kalitemin onlarla aynı olduğuna %100 eminim ama fırsatları kaçırdım işte. Bunlar olur. Şu an Ronaldo kadar iyi olduğumu söyleyemem. Kaç tane Ballon d'Or kazandı? 5 mi? Kendini Messi ve Ronaldo ile kıyaslayamazsın. Kimse bunu yapamaz. Futbol kalitesinden bahsediyorsak eğer açıkçası onları kıskanacak bir durum yok ortada. 

Yaptığı en büyük hata

Yaptığım en büyük hata bence Manchester City'den ayrılmak oldu. City'den ayrıldıktan sonra bile Milan'da 1.5 yıl kadar iyi bir performansım vardı. Ama ondan sonra bazı problemlerim oldu. O zamanlar City'den ayrılmamalıydım. Yıllar içinde Manchester City çok gelişti. Orada Sergio Agüero gibi olabilirdim. Şu anki aklım olsaydı ve Manchester City'de oynamaya devam etseydim en az bir Ballon d'Or'um vardı. Bundan eminim! Ama bilirsiniz, yaşınız arttıkça olgunlaşıyorsunuz...

City ile kazandıkları tarihi şampiyonluk

Manchester City ile kazandığımız şampiyonluğu açıkçası beklemiyordum. Kazanacağımızdan %100 emin değildim. Çok iyi bir takım olduğumuzu biliyordum ama United gibi çok iyi rakipler de vardı. Bazı insanlar QPR ile oynadığımız son maç için 'QPR kazanmanıza izin verdi' diyor ama emin olun, vermediler. Inter ile Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştık. Bir futbolcu için Şampiyonlar Ligi en büyük kupadır ama Manchester City ile kazandığımız o şampiyonluk çok daha duygusaldı. O gün gerçekten çok duygusaldım. İnanılmazdı! 

'Why always me?' tişörtü

Neden bunu yaptım bilmiyorum. Gerçekten bilmiyorum. Taraftarların beni sevdiğini düşünüyorum. Gazetelerde birçok şey okuyorlardı. Gazeteler sürekli hikayeler üretiyorlardı. Bir gün evde otururken biri aradı ve 'Şunu yapmışsın, bunu yapmışsın diyorlar' dedi. Bu imkansızdı! Ben evdeyim, bunları nasıl yapabilirim! İşin aslı onların düşündüklerinden daha sessiz biriyim. İnsanların benim hakkımda düşündükleri çoğu şey aslında gerçek değil.
İngiltere'de her gün haberlere çıkıyordum. Kendimi açıklamaktan antrenmanlara çıkacak zamanım bile olmuyordu. Bir gün dedim ki... Gencim, ailem gerçekleri biliyor, umursama bunları! Şimdi o zamanlara geri dönsem benim hakkımda bu haberleri yapmalarını kesmelerini isterdim. Bu şeyler benim kariyerimi biraz etkiledi çünkü. 

Adana ve İtalya hayalleri

Şu anki hedeflerim İtalya milli takımı ile Dünya Kupası'na gitmek. Ayrıca Adana Demirspor ile Türkiye'de ilk 3 içinde ligi bitirmek. Bunun kolay bir şey olmadığını biliyorum ama şu an benim için en önemli şeyler bunlar. Monza ve Brescia'daki son 2 yılım kolay geçmedi. Benim de bazı sakatlıklarım oldu. Benim için normal olan, İtalya milli takımı kadrosunda yer almak. 

İtalya'da yaşanan ırkçılık olayları

Ben Afrikalı İtalyanım. İki tarafımla da gurur duyuyorum. İnsanlar sadece ihtiyacı olduklarında sizi önemsiyorlar. Bunu diğer oyunculara da çok kez yapıldığını gördüm. İnsanlar sana ihtiyacı olduklarında seni seviyorlar. Sana ihtiyacı olmadıklarında ise nefret ediyorlar. Irkçılık yapıp salakça şeyler söylüyorlar. İtalya'daki herkes için demiyorum ama bazı kısımların beni sevmediğini söyleyebilirim. Ama şu an bana ihtiyacı oldukları için belki fikirleri değişebilir. Ancak işler kötü gitmeye başlarsa hakaret etmeye başlayacaklardır. 

Balotelli'ye göre Adana nasıl bir yer?

Şu an insanlar hakkımda kötü konuşmuyor. Sessiz birisiyim zaten. Özel bir şey de yapmıyorum. Sürekli antrenman yapıyorum. Çok şükür, yapılacak çok bir şey olmayan bir şehirdeyim. Sinemaya falan gidebilirsiniz ama şehir hakkında konuşacak çok bir şey yok. Ve bu benim istediğim bir şeydi. İnsanların futbolu konuşmasını istiyorum, benim hayatımı değil. Şu anda olan şey tam olarak böyle. Bu durumdan mutluyum. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum