Arda: Kin gütmeyeceğiz!

Arda: Kin gütmeyeceğiz!
19 Ekim 2016 - 09:00

"Her şey bittiğinde hatırlatacağımız şey

düşmanlarımızın sözleri değil dostlarımızın

sessizliği olacaktır. Biz ölüyoruz ama

onlar da kazanmıyorlar."

Fatih Terim ile EURO 2016'da yaşadığı prim krizi sonrası A Milli Takımkadrosuna davet edilmeyen Barcelona'nın yıldızı Arda Turan çok önemli bir paylaşımda bulundu.

Arda, 19 Ekim 2003'te hayata gözlerini yuman Bosna Hersek devletinin ilk cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in ölüm yıldönümü nedeniyle yaptığı paylaşımda, yine İzzetbegoviç'in sarfettiği önemli bir sözü paylaştı.

Arda, İzzetbegoviç'in yıllar önce söylediği şu sözleri aktardı: "Biz kin gütmeyeceğiz ama asla yapılanları unutmayacağız. Ve her şey bittiğinde hatırlatacağımız şey düşmanlarımızın sözleri değil dostlarımızın sessizliği olacaktır. Biz ölüyoruz ama onlar da kazanmıyorlar."

Arda, bu mesajın ardından, "Allah rahmet eylesin. Saygıyla..." notunu da paylaştı.

Burak, Selçuk, Gökhan...

Yıldız futbolcunun bu paylaşımının Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e verilmiş bir mesaj olup olmadığı şimdilik merak konusu. Bilindiği üzere Terim; Dünya Kupası Elemeleri'nde oynanan Hırvatistan, Ukrayna ve İzlanda maçlarının kadrosuna Arda Turan'ı davet etmemiş, ayrıca Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Gökhan Gönül'e de aynı maçlarda davette bulunmamıştı.

Kasım'da Kosova maçına alınacak mı?

A Milli Futbol Takımımız'ın 12 Kasım'da Kosova ile Antalya'da oynayacağı maça Arda Turan ya da Fatih Terim ile sorun yaşadığı iddia edilen diğer oyuncuların davet edilip edilmeyeceği merak ediliyor.

Aliya İzzetbegoviç kimdir?

Aliya İzzetbegoviç Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanıdır. 'Bilge Kral' sıfatıyla da anılanAliya İzzetbegoviç 19 Ekim 2003 tarihinde hayata gözlerini yummuştur. Peki Aliya İzzetbegoviç kimdir?

Aliya İzzetbegoviç 1925 yılında Bosanski Samac adlı bir kasabada dünyaya geldi. Müslüman bir ailede yetişen Aliya İzzetbegoviç, Saraybosna’da Alman lisesinde eğitimini tamamladı. İslami konulara olan ilgisi nedeniyle lise zamanında arkadaşları ile birlikte dini konuları tartışmak üzere Müslüman Gençler Kulübü’nü kurdu.

16 yaşında iken kurduğu bu kulüp, tartışma faaliyetlerinin dışında hayır ve eğitim faaliyetlerine de öncülük etti. 2. Dünya Savaşı’nda ihtiyaç sahiplerine ettikleri yardımlar ile kendilerini duyurdular.

1925 doğumlu olan Aliya İzzetbegoviç, 24 yaşında İslâmcılık suçundan 5 yıl hapis yattı. Cezaevinden çıktıktan sonra önce hukuk, sonra ziraat fakültesini bitirdi. 25 yıl avukatlık ve bir inşaat firmasında yöneticilik yaptı. 1970 yılında İslâm Manifestosu adlı bir kitap yazdı. Bu kitap 1983`te kovuşturmaya uğradı. 12 Müslüman aydınla birlikte tutuklandı.

1950 öncesinde kurulmuş olan Mladi Müslümani adlı örgütü yeniden örgütlemek suçundan 14 yıl hapse mahkum edildi. Mahkumiyetini çekerken, Yargıtay bu cezayı 11 yıla indirdi.

Aliya İzzetbegoviç, 1989 yılında Yugoslavya`nın dağılma süreci sırasında ilan edilen af sonucu özgürlüğüne kavuştu. 1990 yılında İslam Manifestosu`nu yeniden bastırdı.

Bu kitap İzzetbegoviç`in İslâmi kimliğinden ziyade, siyasi kararlılığının ve