"Atsu'nun hayatta olduğuna inanıyorum"

Yaşanan deprem felaketi sonrasında enkaz altında kalan Christian Atsu'nun eşi Claire Rupo, "Onun hayatta olduğuna inanıyorum" dedi. Atsu ve Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

"Atsu'nun hayatta olduğuna inanıyorum"
11 Şubat 2023 - 11:32

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremde enkaz altında kalan Hataysporlu futbolcu Christian Atsu'nun eşi Claire Rupo, BBC'ye açıklamalarda bulundu.

Atsu'dan haber alamadıklarını belirten Rupio, eşinin hayatta olduğuna inandığını ifade etti.

Rupio açıklamasında, "Dua ediyorum ve onun hayatta olduğuna inanıyorum. Hatayspor'dan, Türkiye'deki ve İngiltere'deki yetkililerden yardım etmelerini istiyorum. Onu oradan çıkarmak için ekipmana ihtiyaç var. Ekipman olmadan derinlere inemezler. Zaman daralıyor. Atsu'nun hangi binada olduğunu biliyorlar ve herkesi kurtarmak için en iyi şekilde çabalıyorlar. Atsu hala kayıp ve nerede bilmiyoruz." dedi.

"Umarım ondan iyi bir haber alırız"

Eski öğrencisi Christian Atsu'yla ilgili açıklamalarda bulunan Newcastle United Teknik Direktörü Eddie Howe, önceki gün yaptığı açıklamada şunları söylemişti, "Gerçekten endişeleyim. Onunla çalışmak benim için bir zevkti. Tüm düşüncelerimiz onunla ve ailesiyle.Çok karışık bir durum var çünkü farklı haberler geliyor. Ailesinin nasıl hissettiğini tahmin bile edemiyorum. Onun için en iyisini diliyorum ve umarım güzel bir haber alırız."

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ise Atsu'nun durumuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kulüp başkanı Aydın beyle uzun bir görüşme yaptım. Sadece o değil, yardımcı antrenör var enkaz altında. 'Siyahi bir kişinin enkaz altından kurtarıldığını ama Atsu mu değil mi tam bilinmediğini, ambulansa bindirildiğini' söyledi. Araştırıyoruz, hala haber alamadık. Gana Büyükelçiliği de arıyormuş, 'cevap da veremiyorum' diyor. Çıkarıldı hastaneye gönderildi, belli mi değil yoksa çıkarılma mı, netlik yok. İnşallah çıkarılan kişiler içindedir." ifadelerini kullanmıştı.



(NTV Spor)


YORUMLAR

  • 0 Yorum