Aykut Kocaman van Persie üzerinden oynayacak

Geldiği günden beri taraftarların en çok katkı beklediği Robin van Persie, Kocaman’la birlikte nasıl bir form tutacağı en büyük merak konusu. Yıldız oyuncudan verim almak isteyen Kocaman, sistemi bunun üzerine kuracak. İşte planlar…

Aykut Kocaman van Persie üzerinden oynayacak
19 Haziran 2017 - 14:30 - Güncelleme: 19 Haziran 2017 - 14:32

Fenerbahçe’ye adım atar atmaz, gelecek ve planlarla ilgili bilgiler veren Aykut Kocaman, Persie hakkındaki kararını da açıkladığı ifadelerle belirtmiş oldu.

“Van Persie'den daha iyi kaç tane forvet bulabilirsiniz" diyerek oyuncusuna olan güvenini belirten tecrübeli teknik adam, van Persie’den maksimum düzeyde verim almak için sistemi oyuncu üzerine kuracak.

Bu belirtileri 2015’te katıldığı bir TV programında belirten Kocaman, “"Robin van Persie, 'Dünya'da 5 en iyi merkez oyuncu oyuncu say' dediğimiz zaman, bunlardan birisi konumundaydı... Hala etkili bir oyuncu. Persie, 35-40 metrede oynadığı takdirde, kendisine kaliteli vuruşlar için zaman bulacak. Ve bu durumda da daha ekonomik oynayacak. Persie'nin en büyük problemi, ceza alanı içinde istediği sayıda topla buluşamaması ve vuruş için yeterli süreyi bulamaması” ifadesini kullanarak oyuncusundan maksimum düzeyde nasıl verim alacağını belirtmişti.


ÇÖZÜM TRANSFERLERDE

Mehmet Ekici, Valbuena ve Dirar’ı takıma kazandıran Fenerbahçe, bu oyuncuların sisteme ayak uydurmasıyla birlikte taktiksel olarak Persie üzerinden oynanması istenecek. Teknik kapasitesi yüksek olan bu oyuncular kurgulanan sistem üzerinde van Persie’yi topla buluşturarak oyuncunun son vuruşlarından faydalanacak. Kocaman, orta sahaya pas trafiğini destekleyecek bir oyuncu daha kazandırarak alternatifli kadroda tam kapasite verim almayı hedefliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum