Babel'in maliyeti 5 milyon 400 bin euro

Beşiktaş, her konuda anlaştığı Hollandalı yıldız Ryan Babel ile görüşmelere başlandığını KAP'A bildirdi

Babel'in maliyeti 5 milyon 400 bin euro
02 Ocak 2017 - 09:00

Beşiktaş, her konuda anlaştığı Hollandalı yıldız Ryan Babel ile görüşmelere başlandığını KAP'A bildirdi.

Deportivo ile sözleşmesi sona eren Ryan Babel'i bonservis bedeli ödemeden kadrosuna katan Beşiktaş, Hollandalı futbolcunun maliyetini KAP'a bildirdi.

30 yaşındaki futbolcuyla 2,5 sözleşme imzalayan Beşiktaş, Babel'e toplam 5 milyon 400 bin euro ödeyecek.

Siyah beyazlıların KAP'a yaptığı bilidirim şu şekilde;

''Ryan Babel ile aşağıdaki hususlarda sözleşme imzalanması konusunda anlaşmaya varılmıştır.

2016-2017 sezonunda 1.200.000 Avro,

2017-2018 sezonunda 2.100.000 Avro,

2018-2019 sezonunda 2.100.000 Avro Garanti Ücret,

Oynadığı Maçlarda Puan Başı 4.000 Avro ödenmesi

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.''

Bu sezon Deportivo La Coruna formasıyla 12 maça çıkan Babel, 5 gol ve 1 asistle oynadı. Her iki kanatta da oynayan Babel'in bekleneni veremeyen Olcay Şahan’ın yerine forma giymesi bekleniyor.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

Transfer görüşmelerine başlanan Ryan Babel, sabah saatlerinde Acıbadem Fulya Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçti.

Detaylı kan tetkikleri yapılan Babel; ortopedi, iç hastalıkları, göz, kulak burun boğaz, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümlerinde muayene edildi. Ryan Babel’in sağlık kontrolleri, akciğer, kardiyak testleri ve radyolojik kontrollerin yapılmasıyla tamamlandı.

Beşiktaş’ın kadrosuna katmak için görüşmelere başlandığını açıkladığı Hollandalı futbolcu Ryan Babel, geçmiş sezonlarda Kasımpaşa formasıyla Spor Toto Süper Lig deneyimi yaşadı.

Ajax altyapısında kendini gösteren 30 yaşındaki futbolcu, profesyonel futbol hayatına da bu takımla başladı. Ajax’ta 133 resmi maçta 29 gol atan Babel, 2007-2008 sezonunun başında İngiltere’nin Liverpool takımına transfer olarak adından söz ettirdi. Liverpool formasıyla 146 maça çıkan Hollandalı oyuncu, çok başarılı oldu ve 22 kez fileleri havalandırdı.

KASIMPAŞA'DA 58 MAÇTA 14 GOL ATMIŞTI

Ryan Babel, kısa süreliğine Almanya temsilcisi Hoffenheim'ın kadrosunda yer alırken, 2013-2014’te Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa’ya transfer oldu. Lacivert-beyazlı takımda 2 sezon oynayan Babel, 58 karşılaşmada 14 gol kaydetti.

İlk yılında 29 maça çıkıp 5 kez gol sevinci yaşayan Hollandalı futbolcu, 2. sezonunda yine 29 müsabakada görev aldı, 9 kez fileleri sarstı. Türkiye’deki ilk sezonunda 3 sarı ve bir kırmızı kart gören Babel, 2014-2015’te ise 9 kez sarı kart görmüştü.

LA LİGA'DAKİ PERFORMANSI ÇOK İYİYDİ

Ryan Babel, son dönemde İspanya’nın Deportivo La Coruna takımında gösterdiği performansla dikkati çekti. Kasımpaşa’nın ardından bir süre Birleşik Arap Emirlikleri 1. Futbol Ligi’nde El Ain’ın forması giyen deneyimli futbolcu, bu sezon başında La Liga ekiplerinden Deportivo La Coruna’ya transfer oldu. Ryan Babel, Türk futbolcu Emre Çolak’ın da formasını giydiği Deportivo La Coruna’da 11 lig maçına çıkıp 4 gol attı.

FABRİ DE DEPORTİVO'DAN ALINMIŞTI

Beşiktaş, Ryan Babel’i kadrosuna katması durumunda Deportivo La Coruna’dan bu sezon için ikinci transferini gerçekleştirmiş olacak. Siyah-beyazlılar, sezon başında İspanyol ekibinden kaleci Fabricio Agosto Ramirez’i bonservis bedeli ödemeden kadrosuna dahil etmişti.