Beşiktaş şampiyon oldu 3. yıldızı kaptı

Gaziantepspor’un konuğu olan lider Beşiktaş, rakibini farklı mağlup ederek üst üste ikinci, toplamda da 15. şampiyonluğunu alarak 3. yıldızı armasına ekledi.

Beşiktaş şampiyon oldu 3. yıldızı kaptı
28 Mayıs 2017 - 22:30 - Güncelleme: 28 Mayıs 2017 - 22:43

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Gaziantepspor’a misafir olan Beşiktaş, rakibini --- yenerek bitime bir maç kala şampiyon oldu. Siyah-Beyazlılar, üst üste ikinci kez zafere ulaşırken toplamda da 15. kez ligi mutlu sonla noktaladı. Bu bağlamda Kara Kartal, armasına 3. yıldızı da koymuş oldu.

Gaziantep Stadı’nda oynanan mücadeleye hızlı başlayan Kartal, henüz 5. dakikada Oğuzhan Özyakup’un asistinde Ryan Babel’in ceza sahası dışından yaptığı vuruşla 1-0 öne geçti. Golün ardından vites düşüren Siyah-Beyazlılar, oyunda mutlak hakim oldu. İlk yarının son dakikalarına doğru hızlı bir hücum fırsatı bulan Beşiktaş’ta Oğuzhan ile Ryan Babel’in paslaşması sonucu, milli futbolcu sağ ayağının dışıyla ceza sahası içinde yaptığı vuruşla farkı ikiye çıkaran isim oldu. Bu sonuçla misafir ekip ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

Maçın ikinci devresinde de mutlak üstünlüğünü sürdüren Şenol Güneş’in ekibi, farkı 3’e çıkaran golü Talisca’nın şık frikik golüyle buldu. Taraftarının desteğiyle bir an için bile konsantrasyonunu kaybetmeyen Siyah-Beyazlılar’da 76. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Anderson Talisca, rakip yarı sahanın ortasından müthiş bir vuruş yaparak kendisinin ikinci, takımının da 4. golünü kaydetti. 77. dakikada Aboubakar’ın yerine oyuna dahil olan Demba Ba, sadece iki dakika sonra %100’lük bir gol fırsatından faydalanamadı ve mücadele Beşiktaş’ın 4-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

İSTİKRAR ABİDESİ BABEL

İkinci devrede Beşiktaş’a katılan Ryan Babel, bugün attığı golle takımının galibiyetinde rol oynadı. Hollandalı futbolcu, siyah-beyazlı formayla ligin ikinci yarısında oynanan 17 maçta da görev alırken 5 kez fileleri havalandırıp 3 de asist yaptı.

OĞUZHAN ANTEP’İ SEVİYOR

Bugün takımının ikinci golünü kaydeden Oğuzhan Özyakup, Gaziantepspor’a karşı oynadığı son altı maçta 4. kez fileleri havalandırdı.

TALISCA’DAN MÜTHİŞ KATKI

Beşiktaş’ın sezon başında kiralık olarak kadrosuna dahil ettiği Talisca, müthiş katkısını bu maçta da sürdürdü. Brezilyalı yıldız attığı iki şık golle takımının galibiyetinde rol alırken, 22. maçında 13. kez fileleri havalandırmayı başardı.

ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ

Ligin bitimine bir hafta kala 74 puana ulaşan Kara Kartal, en yakın rakibi Başakşehir'in önünde şampiyonluğa ulaşmayı başardı. 

ÜST ÜSTE İKİNCİ ŞAMPİYONLUK

Geçtiğimiz sezonu Fenerbahçe’nin önünde zirvede tamamlayan Beşiktaş, yedi sene sonra ilk kez şampiyonluk yaşarken. Bu yıl da mutlu sona ulaşarak üst üste ikinci şampiyonluğunu aldı.

15. KEZ ZAFER KARTAL’IN

Antepspor’u mağlup ederek mutlu sona ulaşan Beşiktaş, ligde toplamda 15. kez şampiyonluğa ulaştı.

ÜÇÜNCÜ YILDIZ

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin ardından Beşiktaş da üçüncü yıldıza ulaştı.

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

BEŞİKTAŞ GOLLE BAŞLADI

Karşılaşmanın henüz 5. dakikasında ilk pozisyonunu bulan Beşiktaş’ta Oğuzhan’ın pasıyla rakip yarı alanın ortasında buluşan Ryan Babel, sol kenarda sürdüğü topu ortaya çekerek ceza sahası önünden yakın direğe yaptığı sert vuruşta takımını 1-0 öne geçiren isim oldu.

KARTAL İKİYE ÇOK YAKLAŞTI

15. dakikada Talisca’nın pasında savunma arkasına sarkan Cenk Tosun, ceza sahası içinde sağ taraftan topu ortaya çevirdi kaleci Erten’in müdahalesiyle Babel’in önünde kalan top tekrar Cenk’e geldi ancak Erten bir kez daha topu uzaklaştırmayı başardı.

TAÇTAN GOL GELİYORDU

Golün ardından bir pozisyon bulan Beşiktaş, daha sonra oyunu rölantiye alırken 1-0’dan sonra ilk net pozisyonunu 37. dakikada Gökhan Gönül’ün sağ taraftan kullandığı taçta Cenk Tosun ile yakaladı. Milli futbolcu, uzun taça iyi yükselerek ön direkte kafa vuruşu yaptı ancak top az farkla auta gitti.

FARKI 2’YE ÇIKTI

Sol kanattan hücuma kalkan Siyah-Beyazlılar’da Oğuzhan topu sola Babel’e gönderdi ardından Hollandalı futbolcu tekrar ceza sahası içine milli futbolcunun önüne pas attı ve Oğuzhan sağ ayağının dışıyla uzak köşeyi bularak takımının 2-0 öne geçirdi.

CENK FIRSATI DEĞERLENDİREMEDİ

Karşılaşmanın 55. dakikasında Oğuzhan’ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Cenk Tosun’un sol ayağıyla yerden yaptığı vuruşta kaleci Erten topu sektirmedi ve farkın açılmasını engelledi.

ANTEP GOLE YAKLAŞTI

Rakip kalede maç boyunca pozisyon bulmakta zorlanan ev sahibi, ilk net fırsatını 55’te Evans Kangwa ile yakaladı. Savunmanın arkasına iyi sarkan Zambiyalı forvet, ceza sahasının sağ kenarından yaptığı vuruşta Fabri’ye takıldı. Bu pozisyonun ardından korner kullanan Kırmızı-Siyahlılar, Musa Nizam’la gol fırsatından faydalanamadı.

TALISCA’DAN FÜZE

61. dakikada sağ kanattan Gökhan Gönül’ün ortası Aboubakar’ı aşarken ceza sahası önünden sol ayağıyla çok sert bir vuruş yapan Talisca, gole çok yaklaştı ancak başarılı olamadı.

BU SEFER AFFETMEDİ

İlk yarıda frikikten kaleyi yoklayan ancak Erten’i geçemeyen Anderson Talisca, bu sefer 65. dakikada yakın direğe yaptığı sert vuruşta topu filelere gönderdi ve farkı 3’e yükseltti.

TALISCA’DAN BİR GOL DAHA

Karşılaşmada rakibini âdeta sahasına hapseden Kartal’da 76’da bir kez daha sahneye çıkan Talisca, Erten’in hatalı degajında rakip yarı sahanın ortasında topu çaldı. Ortaya doğru yönlenen Brezilyalı yıldız, sol ayağıyla uzak köşeye müthiş bir vuruş yaparak kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü kaydetti.

DEMBA %100’Ü KAÇIRDI

77. dakikada Vincent Aboubakar’ın yerine oyuna giren Beşiktaşlı taraftarların sevgilisi Demba Ba, sadece iki dakika sonra net bir fırsattan faydalanamadı. Tolgay’ın ara pasında savunma arkasına sarkan Senegalli yıldızın vuruşu direkten dışarı gitti. 

Emre Okkay - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum