Beşiktaş - Trabzonspor muhtemel 11'ler

Süper Lig'de 2021-2022 sezonun 12. haftasında Beşiktaş ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek. İşte kritik maç öncesinde öne çıkan bilgiler ve takımların son durumları...

Beşiktaş - Trabzonspor muhtemel 11'ler
06 Kasım 2021 - 01:27 - Güncelleme: 06 Kasım 2021 - 22:45
Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun 12. hafta maçında Beşiktaş ile Trabzonspor kozlarını paylaşacak.

Vodafone Park Stadyumu'nda saat 19:00'da oynanacak mücadeleyi Erkan Özdamar yönetecek. Karşılaşma beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak.

Muhtemel 11'ler

Beşiktaş: Ersin; Rosier, Necip, Vida, Umut; Souza; Ghezzal, Pjanic, Teixeira, Larin; Kenan(Güven)

Trabzonspor: Uğurcan; Dorukhan, Hüseyin, Hugo, Trondsen; Berat, Bakasetas, Hamsik; A.Ömür, Nwakaeme, Djaniny

Zirve için doğrudan rakibi

Süper Lig'de geçen sezonun flaş takımlarından olan Karagümrük, bu kez de ilk 2 haftada 4 puan toplamayı başardılar. İlk hafta Gaziantep FK'yı deviren İstanbul ekibi, sonrasında Rize'den 1 puanla döndüler. Ancak Karagümrük karşısında zorlanmalarına karşın sahadan tek golle galibiyetle ayrılmayı başardı ve 3 haftada 7 puana ulaştı.

Sonrasında Yeni Malatyaspor ile kozlarını paylaşan ve yıldızlarının etkili oyunuyla 3-0'lık galibiyete uzanmayı başardılar. Şampiyonlar Ligi'nde ise Dortmund'a mağlup olmalarına karşın ortaya konan mücadele taraftarları umutlandırdı.

Devler Ligi dönüşü rotasyona giden Sergen Yalçın, ilk yarıda 2-0 geriye düşen takıma yaptığı hamlelerle mücadeleyi çevirdi ve siyah-beyazlılar sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı. Ancak sonrasında Antalya'daki senaryonun tam tersi oldu. Adana Demirspor karşısında 3-0 öne geçmelerine karşın sahadan 3-3 berabere kaldılar.

Adana Demir travmasının ardından da sakatlıklar baş gösterdi. Siyah-beyazlılar, neredeyse takımın yarısını sakatlığa kurban verirken bu süreçte oynadığı Altay ve Ajax maçlarından da yenilgiyle ayrıldı. Sonrasında ligde Sivasspor'u 2 golle geçseler de haftaiçi Başakşehir'e 3-2 yenilmekten kurtulamadılar ve zirvenin 4 puan gerisinde kaldılar.  Şampiyonlar Ligi'nde ise Sporting'e beklenmedik bir şekilde farklı kaybettiler.

Zirveden uzaklaşmamak adına Galatasaray karşısında mutlak galibiyete ihtiyacı olan siyah-beyazlılar, Larin'in golleriyle rakibini 2-1 mağlup etti ve lider Trabzonspor'u 4 puan geriden takibini sürdürdü. Ancak son maçta Hatayspor'a tek golle yenildiler ve zirvenin 7 puan gerisinde kaldılar.

Zirvede tek başına

Yeni Malatyaspor'u 5-1 mağlup ederek sezona başlayan Trabzonspor, Sivasspor'u 2-1, Giresunspor'u da 1-0 ile geçti. Sonrasında-0 geriye düşmelerine karşın Galatasaray ile 2-2 berabere kalarak zirvenin ortağı olmayı sürdürdüler.

Ligin 5. maçında zorlanmalarına karşın Kasımpaşa engelini tek golle geçtiler. Ancak son hafta Konyaspor ile 2-2 berabere kalmaktan kurtulamadılar. Ancak Beşiktaş'ın üst üste kayıplarıyla birlikte bir kez daha zirveye çıkma fırsatını yakaladılar. Kayserispor'u da deplasmanda 2-1 deviren bordo-mavililer, sonrasında Fenerbahçe, Göztepe ve Rizespor karşısında 3'te 3 yaparak en yakın rakibine 7 puan fark attılar.

Beşiktaş 4-3 önde

Beşiktaş ile Trabzonspır arasında oynanan son 10 maçta 3 kez beraberlik sonucu çıktı. Siyah-beyazlılar 4 karşılaşmayı kazanırken bordo-mavililer 3 mücadelede sahadan galibiyetle ayrıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum