Clichy çok özel bir oyuncu

Transferde Chedjou ve Elia'ya imza attıran Medipol Başakşehir’de teknik direktör Abdullah Avcı, üç transfer daha yapacaklarını açıkladı. Avcı, kadrolarını bir orta saha, bir forvet bir sol bekle güçlendireceklerini belirtti.

Clichy çok özel bir oyuncu
14 Haziran 2017 - 13:01

Transferde hareketli günler geçiren Medipol Başakşehir’de yeni sezonun kadrosu titizlikle seçilmeye çalışılıyor. Teknik direktör Abdullah Avcı, bir merkez orta saha, bir forvet ve bir sol bek alabileceklerini söyleyerek, “Bir stoper ve bir kenar oyuncusu aldık, belki 3 transfer daha yapabiliriz. Hatta bunların yanında bir kenar oyuncusu daha alabiliriz” ifadesini kullandı. 

Avcı, çalışmaların titiz bir şekilde devam ettiğinin altını çizerek, “Emre Belözoğlu gibi bir oyuncu bulamıyorsunuz ama ona yakın neler bulabiliriz diye bakıyoruz. Bir sene daha bizimle, geçen sene oynadığı maç sayısı çok fazlaydı. Forcette Adebayor, Mehmet Batdal ve Cikalleshi var. Kulübümüz için uygun şartlarda olursa Mustafa' Pektemek’i değerlendirebiliriz. Napoleoni de bizimle. Forvete doğru bir oyuncu bulursak alırız” dedi.  

“CLICHY ÇOK ÖZEL”

Tecrübeli hoca, Fransız sol bek Gael Clichy'ye tekliflerini ilettiklerini ve yanıt beklediklerini, Fransız oyuncunun çok önemli bir kariyeri olduğuna değinerek, “Clichy uluslararası bir oyuncu, çok özel bir oyuncu. Şu an itibarıyla teklifimizi yaptık, bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

“KENARA BİR OYUNCU DAHA ALABİLİRİZ”

Turuncu-lacivertlililerin çalıştırıcısı Avcı, Feyenoord'dan transfer edilen Elia'nın takıma güç katacağına inandığını aktararak, “Visca 3 senedir 34'er maç oynuyor, Cengiz bu sene 47-48 resmi maç oynadı. Ama alternatif seçeneğimiz yoktu, bu yükü çok taşıdılar. Elia, Edin Visca ve Cengiz gibi kenar oyuncularıyla hem kaliteyi hem rekabeti arttırmayı hedefliyoruz bu nedenle Elia'yı transfer ettik. Belki bir kenar oyuncusu daha alabiliriz” diye konuştu.

“VISCA’NIN GİTMESİ GİBİ BİR ŞEY YOK”

Başakşehir’in hocası Abdullah Avcı, “Elia transfer edildi, Edin Visca satılacak” iddialarına ise şöyle cevap verdi: “Böyle iddialar yazılıyor çiziliyor ama bize şu ana kadar gelen resmi hiçbir şey yok. Bu sadece Edin ve Cengiz'le alakalı değil, her oyuncuya teklif olabilir. A ve B planlarımız hazır olmalı. Kafamda Visca'nın gitmesi gibi bir şey yok. 7 sene önce benim aldığım bir oyuncu. Resmi bir teklif gelirse bu tabii ki değerlendirilir ama önemli olan menfaatler” yorumunda bulundu.  

“CHEDJOU’YA İHTİYACIMIZ VAR”

Abdullah Avcı, “Oyun kalitesini arttırmaya çalışıyoruz. Chedjou bunlardan bir tanesi, ligi bilen, Şampiyonlar Ligi oynamış, Kamerun Milli Takımı'nın oyuncusu. Yeni oynatacağımız oyunda Chedjou'ya ihtiyacımız vardı. Oyuncu kalitesini yükseltip biraz daha oralarda oynamış futbolcuları sistemin içine dahil etmeye çalışıyoruz” dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum