Depremde onlarca sporcu enkaz altında kaldı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 şiddetindeki deprem sonrasında kurtarma çalışmaları devam ederken, enkaz altındaki sporculardan da yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Depremde onlarca sporcu enkaz altında kaldı
09 Şubat 2023 - 11:11 - Güncelleme: 09 Şubat 2023 - 15:38
Kahramanmaraş merkezli 04.17'de meydana gelen ve 10 ilde yaşanan depremin ardından kurtarma çalışmaları devam ederken, enkaz altındaki sporculardan da yeni haberler gelmeye devam ediyor.

Bazı sporcular enkaz altından kurtarılırken, voleybolcu Çakır çiftinden ise sevindirici haber gelmedi.

Voleybolcu çiftten üzücü haber

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerde enkaz altında kalan voleybolcu çift Betül Çoban Çakır ve Bedrettin Çakır'ın hayatlarını kaybettiklerini bildirdi.

TVF Erkekler Voleybol 2'inci Lig 6'ncı Grup'ta play off mücadelesi veren Malatya Büyükşehir Belediyespor takımı oyuncuları Malatya'da konakladıkları Kırçuval Otel'in deprem sebebiyle yıkılmasıyla enkaz altında kaldı. Kurtarma çalışmalarında sporcular Enes, Mustafa ve Berk'in enkaz altından çıkartıldığı öğrenildi.

Malatya Büyüşkehir Belediyespor'da forma giyen Emincan Kocabaş ve Mehmet Can Ağırbaş'ın ise hayatını kaybettiği açıklandı.

Türkiye Voleybol Federasyonu,  Malatya BBSK forması giyen Murat Çiloğulları'nın da depremde vefat ettiğini açıkladı.


Taha Akgül: "30-40 güreşçi göçük altında"

Milli güreşçi Taha Akgül, Kahramanmaraş'ta 30-40 güreşçinin enkaz altında kaldığını belirterek, yardım çağrısında bulundu.

Doğu, Güneydoğu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgesinde birçok ili etkileyen 7,4 büyüklüğünde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen deprem sonrası milli güreşçi Taha Akgül, sosyal medyadan yardım çağrısında bulundu. Akgül, "Kahramanmaraş'ta güreş kulübündeki 30-40 güreşçimizin kaldığı bina da yıkılmıştır… Sporcularımız göçük altındadır. Acil yardım bekliyoruz. Allah'ım sen yardım et yarabbi!" paylaşımında bulundu.

8 Güreşçi kurtarıldı

Türkiye Güreş Federasyonu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında kalan güreşçilerden şu ana kadar 8'inin kurtarıldığını açıkladı.

Atakaş Hatayspor kafilesi

Yaşanan depremde Hatayspor teknik heyetinden futbolcu, Cristian Atsu teknik heyetten Taner Savut, Ekrem Ekşioğlu ve Osman Ateş'in enkaz altında kaldığı öğrenildi. Teknik heyetten Ekrem Ekşioğlu ve Osman ateş enkazdan çıkarıldı.


Hatay kadın voleybol takımı enkaz altında

Depremde Hatay Kadın Voleybol Takımı oyuncularının da enkaz altında kaldığı öğrenildi. Alanya Belediyespor Oyuncusu Eneshan Can, sosyal medyasından yaptığı paylaşımda, Hatay Kadın Voleybol Takımı'nda oynayan 14 oyuncunun kaldıkları binanın yıkılması üzerine enkaz altında kaldıklarını duyurdu.

Can, oyuncuların, Cumhuriyet Mahallesi Bostan Sok. No:1 numarada bulunan Antakya Spor Salonu'nda kaldıklarını ve kendilerine ulaşılamadığını belirterek, bilginin paylaşılarak oyunculara ulaşılmasının sağlanması çağrısında bulundu.

Alanya Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Erken, oyunculara ulaşılması için gerekli girişimlerde bulundukları söyleyerek, "Yüreğimiz yandı. Enkaz altında kalan vatandaşlarımızın bir an önce çıkarılmasını umut ediyoruz. Sporcularımız da umarım en kısa zamanda ulaşılır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı dilerim" açıklaması yaptı.

Yeni Malatyaspor'un kalecisi

Yeni Malatyasporlu futbolcu Ahmet Eyüp Türkaslan' da eşiyle beraber enkaz altında kalan kişilerdendi. Genç kalecinin eşi enkaz altından yaralı olarak kurtarıldı ancak maalesef Eyüp Türkaslan'ın cansız bedenine ulaşıldı.

İskenderunspor: "İki hocamız enkaz altında"

TFF 2. Lig'de mücadele eden İskenderunspor, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve Hatay'dan da hissedilen depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, teknik heyetten 2 çalıştırıcısının enkaz altında kaldığını duyurarak yardım talebinde bulundu.

İbrahim Halil Ölmez hayatını kaybetti


İskenderunspor, antrenör İbrahim Halil Ölmez'in hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada yaşanan deprem felaketi sonrasında yoğun bakıma kaldırılan İbrahim Halil Ölmez'in yaşam mücadelesini kaybettiği duyuruldu.


Taner Kahriman hastanede vefat etti

Ülkemize yasa boğan deprem felakatinde hayatını kaybeden futbolcu Taner Kahriman'ın vefatı özellikle İzmir'deki eski takım arkadaşlarını, antrenörlerini ve futbolseverleri yasa boğdu. Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 şiddetindeki ilk depremde yıkılan Kahramanmaraş İstiklalspor Tesisleri'nin enkazından yaralı olarak kurtarılıp, hastanede yaşamını yitiren Taner Kahriman, İzmir'de Bucaspor ve Altınordu altyapısında uzun yıllar top koşturdu.

İstiklalspor'dan bir kayıp daha

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş İstiklal Spor'un futbolcusu Hakan Doğan'ın ülkemizi yasa boğan deprem felaketinde vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz." denildi.

Kahramanmaraş İstiklal Spor'un ikinci kaybı olduğunun aktarıldığı açıklamada, "Hakan Doğan'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve Kahramanmaraş İstiklal Spor camiasına başsağlığı dileriz. Taner Kahriman'ın ardından ikinci futbolcusunu kaybeden Kahramanmaraş İstiklal Spor camiasının acısını paylaşıyoruz. Bu vesileyle bir kez daha depremde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun." ifadeleri kullanıldı.

Bir acı haber daha geldi

Kahramanmaraş İstiklalspor'un bir başka oyuncusu Saruhan Bolat'ın da depremde hayatını kaybettiği öğrenildi. Giresunspor altyapısından yetişen genç oyuncu için Bitexen Giresunspor bir paylaşım yaptı:

"Futbol Akademimizden yetişen Kahramanmaraş İstiklalspor oyuncusu hemşerimiz Saruhan Bolat, Kahramanmaraş'taki deprem felaketinde enkaz altında kalarak hayatını kaybetmiştir.

Başta Bolat ailesi olmak üzere hepimizin başı sağ olsun. Seni asla unutmayacağız..."

Milli basketbolcu enkaz altında

ING Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Çankaya Üniversitesi'nin milli basketbolcusu Nilay Aydoğan'ın da Malatya'da enkaz altında kaldığı ifade ediliyor.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde bölge takımlarından Gaziantep Basketbol, hafta sonunda Büyükçekmece deplasmanında boy gösterdiği için Gaziantep'e dönemedi. Takım, FIBA Avrupa Kupası mücadelesi için Almanya'ya gitti.

Barış Civelek enkazdan kurtuldu

Daha önce Kocaelispor, İstanbulspor ve Derincespor'da profesyonel olarak forma giyip bu sezon Bölgesel Amatör Lig 2'nci Grup ekibi Kahramanmaraş İstiklalspor'da görev yapan 29 yaşındaki Barış Civelek, 6 Şubat'ta saat 04.17'de meydana gelen 7.7'lik deprem felaketine kaldığı kulübün tesis olarak kullandığı yurt binasında yakalandı.

Kendi imkanlarıyla yıkılan enkazdan çıkıp başında ve vücudunun farklı yerlerinde hasarlar meydana gelen Barış'ın karayoluyla memleketi İzmit'e götürüldüğü öğrenildi.


Kahramanmaraşspor yardım bekliyor

Öte yandan Maraşspor futbol takımının yıkılan otelin enkazında kaldıkları, Teknik heyetten birinin çıkarıldığı, diğer vatandaşların kurtarılmasına çalışıldığı bildirildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum