Dortmund, bu kez başarabilecek mi?

Bayern'in ezeli rakibi Borussia Dortmund, Bundesliga'da yeniden şampiyonluk hedefliyor. Peki bu hedef doğrultusunda Dortmund'da sezon öncesi neler yaşandı?

Dortmund, bu kez başarabilecek mi?
16 Eylül 2020 - 15:03
FUTBOO | Bundesliga'da yıllardır Bayern'in gerisinde kalan Borussia Dortmund'u bu sezon nelerin beklediğini inceledik.

Borussia Dortmund, Bundesliga'da son şampiyonluğunu Jürgen Klopp'un zamanında yaşadı. 9 sene oldu, hala bir şampiyonluk gelmedi. Gelmesi pek kolay da gözükmüyor çünkü karşılarında Bayern Münih gibi bir canavar var.
Dortmund'un en büyük problemi yıldız oyuncularını kaptırmak olmuştur. Lewandowski, Götze, Hummels, Dembele, Aubameyang gibi... Bu sene de müthiş yetenek Jadon Sancho'yu kaptırmaları bekleniyordu.

Dortmund burada çok mantıklı bir hareket yaptı. 120 milyon euro veren Sancho'yu alır, daha aşağısını teklif edenlerle masaya oturmayız dedi. Dediğini de yaptı. Pandemi etkisiyle kimse o ücrete de çıkmayınca Sancho, Dortmund'da kaldı. Şimdilik... Manchester United'ın hala ısrarı sürüyor ama Dortmund'da kalmaya daha yakın. Bu transfer durumu, Dortmund'un belki de sezonunu şekillendirecek...

Transferde ne yaptılar?

Favre'nin ekibi transferde çok hareketli değildi. Birmingham'ın 17 yaşındaki geleceğin yıldızı olarak gösterilen Jude Bellingham'ı 26.5 milyon euroya transfer ettiler. Emre Can'ın bonservisini alıp, Reinier'i Real Madrid'den kiraladılar. Bonservisi elinde bulunan Thomas Meunier ile de sözleşme imzaladılar. Buna karşılık Achraf Hakimi ile yollar ayrıldı, Mario Götze ile de yeni sözleşme imzalanmadı.
 
İkincilik için en güçlü aday! Peki şampiyonluk?

Dortmund, Favre yönetiminde izlemesi zevkli bir takım. Sürekli hücumu düşünen yapısı ile göze hoş gelen bir futbol oynuyorlar. Kadroları zaten iyiydi, yine iyi ve en önemlisi Sancho'su var. Bu sezon da klasik olarak Bayern Münih'i zorlamaya çalışacak. Zaten Bundesliga'da buna yapmaya en büyük aday Dortmund. Ancak şampiyonluk için %200'ünü ortaya koymaları lazım. Aksi taktirde Bayern Münih'i yakalamak imkansıza yakın gibi bir şey oldu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum