Eskişehirspor mali krizde

TFF 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor'un Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Gül, Eskişehirspor’un borcunun 32 milyon TL olduğunu belirtti.

Eskişehirspor mali krizde
08 Haziran 2017 - 16:44

Play-off finalinde Göztepe’ye mağlup olarak Süper Lig umutlarını gelecek sezona bırakan Eskişehirspor’da gündem gelecek sezonun yapılanması.

Kulüp olarak mali sıkıntılar içerisinde olduklarını dile getiren İsmail Hakkı Gül, açıklamalarda bulundu.

Gül, "Önümüzdeki sezonla ilgili acil yapılması gerekenler var. Birinci önceliğimiz TFF'den gelen transfer yasağını kaldırmamız için bugün itibarıyla 21 milyon liraya ihtiyacımız var. Bunun bir kısmı yapılandırılabilir. FIFA ve UEFA'ya ödenmeyen borçlar nedeniyle gönderilmiş 11 dosyayı da kaldırmamız için bugün itibarıyla 11 milyon lira gerekiyor. Bu dosyaların ve borçların hepsi bizden önceki yönetimden kalan hocalar ve oyunculara aittir. TFF, FIFA ve UEFA'ya futbolcu ve hoca borçlarından kaynaklanan dosyalardan dolayı toplam 32 milyon lira ödeme yapmamız gerekiyor. Olağan mali genel kurulumuzda bunların detayları açıklanacaktır" ifadelerine yer verdi.

20 MİLYON TL

Bu sezon  teknik adamlar, oyuncular, primler başta olmak üzere yaklaşık 20 milyon lira ödeme yaptıklarını vurgulayan Gül, Süper Lig hedefini gerçekleştiremedikleri için mutsuz olduklarını dile getirdi.

"Bütün zor koşulları bilerek geldik. Hedef kovalayan ve amacı olan bir ekip olarak yola çıktık ancak hedefimizi yerine getiremedik" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum