EURO2020'de ''Türk duvarı''

A Milli Futbol Takımımız'ın EURO 2020'de en çok güven veren bölgelerin başında savunma hattımız geliyor. Türk Duvarı kolay kolay geçilecek bir duvar değil.

EURO2020'de ''Türk duvarı''
11 Haziran 2021 - 10:48 - Güncelleme: 11 Haziran 2021 - 10:55
FUTBOO | Milli Takım, EURO 2020'ye giderken bu başarıdaki en büyük pay sahiplerinden birisi de savunmamız olmuştu. Gruptaki 10 maçın 8'inde gol yemeyen Milliler, bu kategoride turnuvanın en iyilerinden biri olmuştu. Gol yediğimiz iki maç ise Fransa ve İzlanda maçlarıydı.

Çoğu maçta kalesini gole kapatan Milliler'in savunmadaki bu başarısı 'Türk Duvarı' olarak da adlandırılmıştı. Savunmamıza bakınca gerçekten bir duvar karşımıza çıkıyor.

Bu savunmayı geçmek zor iş!

Kale zaten emin ellerde. Uğurcan Çakır ve Altay Bayındır, uzun bir süre güveneceğimiz kalecilerden. Stoper hattında ise Çağlar Söyüncü ve Merih Demiral, duvarı oluşturuyor. Biri Leicester City, diğeri Juventus'ta zaten kendilerini kanıtlamış oyuncular. Birlikte uyumları da harika oldu. Çağlar ve Merih'i geçmek ciddi anlamda zor iş. 

Duvarı oluşturanlar sadece Çağlar ve Merih değil tabii... Liverpool'da kalitesini bir kez daha göstermiş olan Ozan Kabak da stoper hattımızın güven veren isimlerinden. Böylesine bir stoper hattını son zamanlarda hatırlamıyoruz. Neredeyse her biri bölgesinin Avrupa'daki en üst seviyelerinde yer alan futbolcular... 

Transferin gözde isimleri

Zaten piyasa değerlerine bakıldığında da Türk Duvarı'nın potansiyelini görebiliyoruz. Çağlar Söyüncü 45 milyon euro, Merih Demiral 28 milyon euro ve Ozan Kabak 25 milyon euro değerleriyle Avrupa devlerinin gözdeleri haline gelmiş isimler. 3 stoperimizin de isimleri zaman zaman dev takımlar ile transferde anılıyor. Bu turnuvadan sonra değerlerinin artması da çok olası! 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum