Feghouli attı Cimbom kazandı

Milli takım arasından faydalanarak Eyüspor ile hazırlık maçı yapan Galatasaray, rakibini 4-2’lik skorla geçti.

Feghouli attı Cimbom kazandı
02 Eylül 2017 - 19:07

Sophiane Feghouli ve Jason Denayer’in de forma giyip gol attığı maçta sarı-kırmızılı ekip, konuk olduğu rakibi Eyüspor’u 4-2 mağlup etti.

Cimbom iyi başladı

Milli takıma gitmeyen futbolcularından kurulu bir 11’le maça başlayan Galatasaray, ilk dakikalardan itibaren güç farkını ortaya koydu. Süper Lig’deki önde baskılı taktiğinden uzak görünen Cimbom, yetenekli ayaklarıyla maça hakim oldu. Maça ilk 11’de başlayan 16 yaşındaki genç yetenek Recep Gül, takımını henüz 12.dakikada 1-0 öne geçirdi. Ahmet Çalık ve Maicon ikilisinin zaman zaman orta sahada kalarak oynadığı oyunda rakibine pozisyon vermeyen sarı-kırmızılı ekip; Emrah, Feghouli ve Gomis ile yakaladığı fırsatlardan yararlanamadı.

Feghouli sahnede

İlk devrenin sonlanmasına 5 dakika kala vites yükselten konuk takım Galatasaray, Eyüpspor kalesini kuşatarak farkı arttırdı. Önce 42.dakikada defansın arkasına sarkan yeni transfer Sophiane Feghouli, kaleciyi geçerek topu ağlara gönderdi. Galatasaray formasıyla ilk maçına çıkan Cezayirli yıldız, ilk golünü kaydetmiş oldu. Bundan hemen 1 dakika sonra Gomis’in pasıyla hareketlenen Emrah Başsan, sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve farkı üçe çıkardı. Geçtiğimiz sezon kiralık gönerilen Emrah, bu maçtaki başarılı performansıyla takıma göz kırptı.

Gençler umut verdi

İkinci yarıya başlarken Bafetimbi Gomis, Maicon, Mariano ve Feghouli’yi oyundan alan Igor Tudor, ‘yetkiyi’ genç Türk oyunculara devretti, Emrah Başsan ve Atalay Babacan’ın orta sahada neredeyse hatasız oynadığı ikinci devrede de birçok pozisyona giren Galatasaray, ileride Yasin Öztekin’in kötü performansı nedeniyle farkı uzun süre arttıramadı. Yaklaşık 1.5 sezondur forma giymeyen Tarık Çamdal’ın dahi vasatın üzerinde oynadığı maçta Yasin, özellikle son vuruşlardaki başarısız performansıyla dikkat çekti.

Karşılıklı goller

Oyunda alan tek yabancı Jason Denayer, farkı 75.dakikada dörde çıkararak formasına golle dönüş yaptı. Oyuna girdiği ikinci yarı boyunca Ahmet Çalık ile beraber oyunu domine eden Belçikalı yıldız,  yaklaşık 20 ay sonra sarı-kırmızılı formayla gol attı. 4.golden sonra pozisyonlar yakalamaya başlayan ev sahibi Eyüpspor, 78.dakikada Naci Bayraktaroğlu ile farkı üçe indirdi. Bu golden sonra da Galatasaray yarı sahasında etkili olan Eyüp, 83.dakikada Gencay Erten’in penaltıdan attığı golle skoru 4-2’ye getirdi. 90 dakikada başka gol olmadı ve maç 4-2’lik skorla tamamlandı.

Arda İlçöl - futboo

YORUMLAR

  • 0 Yorum