Pole Position Hamilton

Formula 1 de Şampiyona'nın 13. ayağı olan İtalya GP öncesinde pole pozisyonunu Mercedes pilotu Lewis Hamilton aldı.

Pole Position Hamilton
02 Eylül 2017 - 19:21

Sıralama turları yağmur nedeniyle ilk seansın durdurulmasına sebep olurken yeniden başlaması yaklaşık 2.5 saat sürdü. İlk seans yeniden başladıktan sonra yağmur biraz azalsa da seans ilerledikçe yağmur yeniden artmaya başladı.

Özellikle 3. antrenman seansında yağmurun şiddeti maksimum seviyelerde olurken o esnada farklı pilotlar seansa damga vurdu. Liderlik sürekli olarak Hamilton ve Red Bull pilotları arasında el değiştirirken son olarak 1:35.554 yapan Hamilton pole pozisyonunu aldı.

Böylelikle Hamilton, kariyerindeki 69. pole pozisyonunu kazanarak Formula 1 tarihinin en çok pole pozisyonu kazanan ismi oldu.

Hamilton'ın arkasında Red Bull pilotlarından Max Verstappen ikinci ve Daniel Ricciardo üçüncü cepte yer aldılar. Son seansta, yağmur altında uçuşa geçen Red Bull pilotları iyi sıralar elde etseler de grid cezaları nedeniyle gerileyecekler.

Son seansta Williams ve Force India'nın çaylak sürücüleri uçuşa geçtiler. Bu sezon başında bol bol eleştirilen Lance Stroll, son seansta 4. oldu ancak Red Bull pilotlarının cezası sonrası yarın ilk çizgiden başlayacak.

Sezonun bir diğer flaş ismi Esteban Ocon, sıralamalarda 5. olarak iyi bir sonuç elde etti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum