Fenerbahçe'nin orta saha gündemi

Kupasız kapatılan sezonun ardından Fenerbahçe, gelecek yıl için düğmeye bastı.

Fenerbahçe'nin orta saha gündemi
01 Haziran 2017 - 09:46

Gelecek sezonda Süper Lig’de ve Avrupa’da başarı hedefleyen Fenerbahçe, transfer için girişimlere başladı.

Bu sezon çokça orta sahada bir oyun kurucunun eksikliğini yaşayan Fenerbahçe, öncelik olarak bu bölgeyi benimsemiş durumda.

Mehmet Ekici ile başlayan 2018 model Fenerbahçe kadrosuna birçok isim gündeme geliyor. Bu transferlerde önemli menajerlerle görüşüp, önemli yok alan sarı-lacivertli yönetim birçok detay konusunda hummalı bir çalışma yapıyor.

Bu adaylardan en kuvvetlisi Mathieu Valbuena. Lyon başkanı görüşmeleri basına yansıtırken oyuncunun transferini bitti olarak yorumladı. Ali Yıldırım ve Hasan Çetinkaya’nın oyuncuyla görüşmek için Fransa’ya gittiği biliniyor. İmza aşamasında olan transfer için resmi bir açıklama gelmiş değil.

Shakthar’ın genç ismi Ruslan Malinovsky için de görüşmelerini sürdüren Fenerbahçe, oyuncu ve kulüple çoğu konuda anlaştı. Fenerbahçe, Malinovsky transferini b planı olarak geri adımda tutuyor. Orta sahaya tecrübeli ve teknik bir isim arayan sarı-lacivertliler aksi takdirde oyuncuyla masaya oturacak.

Fenerbahçe’nin kiralık oyunculara yöneldiği transfer sezonunda bu vitrinde en çok göze çarpan isimlerden bir tanesi Samir Nasri. Manchester City’nin kiralanmasına sıcak baktığı oyuncu bu sezon Sevilla formasıyla yeşil sahalardaydı. Sözleşmesinin tamamlanmasının ardından tekrar kulübüne dönen yıldız isim için tek engel, 6.2 milyon paundluk maaş. M.City bu tutarın bir kısmını ödemeyi kabul eder veya oyuncu yıllık ücretinde indirime giderse transferin gerçekleşmesi muhtemel.

JEREMAIN LENS ŞEKİLLENİYOR

Lens konusunda tüm şartlarını zorlayan Fenerbahçe, çıkan maliyet hesaplarında FFP engeline takıldı. Oyuncunun imza parası, menajer parası, bonservisi ve başka detaylarla bilanço tam 13.5 milyon euro. Tabloda gözüken rakam transferde kiralık formülünü gösterdi. Beşiktaş’ın da  dirsek temasında olduğu oyuncu için temaslar koparılmış değil.

Fenerbahçe, Lens transferinde mutlu sona ulaşamazsa alternatif olarak Jesus Navas’ta gündemde. Manchester City, oyuncu ile yollarını ayırdığını resmi siteden yaptığı açıklamada belirtti. Sözleşmesi tamamlanan oyuncu için Fenerbahçe’nin, maaş kozunu kullanması bekleniyor. 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • mutlu yılmaz
    6 yıl önce
    arkadaşım malinovsky 1 hafta önce genk le sözleşme imzaladı. insanlara neden yanlış bilgi veriyosunuz.