Fikret Orman'dan çok konuşulacak açıklamalar

Şampiyon Beşiktaş'ta başkan Fikret Orman çok özel açıklamalarda bulundu.

Fikret Orman'dan çok konuşulacak açıklamalar
30 Mayıs 2017 - 16:15 - Güncelleme: 30 Mayıs 2017 - 16:30

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, üst üste kazanılan ikinci şampiyonluğun ardından bugün beIN Sports'a çok özel açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz sezonlarda yaşananlar, Şenol Güneş, gelecekler, gidecekler, kamp programı ve bayrak yakma olayıyla konuşan Fikret Orman, Cristiano Ronaldo ile değerlendirmelerde bulundu.

"BILIC DÖNEMİNDE ŞAMPİYON OLABİLİRDİK"

"Slaven Bilic döneminde Liverpool'u geçince takımda kopmalara oldu. Hocanın da aklım West Ham'daydı sanırım. O sezon şampiyon olabilirdik."

"HOCAMIZ KOVULACAK BİRİ DEĞİL"

"Bizim hocamız kovulacak biri değil. Çok iyi ve namuslu birisi. Kendisiyle devam edeceğiz. Maaş konusunu içimizde halledeceğiz. Oyunculara nasıl iyileştirme yapıyorsak hocaya da yapacağız."


"NİSAN'DA ŞAMPİYON OLMAMIZ GEREKİYORDU"

"Bu sezon başında çok transfer yaparak dezavantajlı başladık. Başakşehir ile ciddi bir rekabete girdik ve onları da tebrik ederim. Bizim tarafımızdan olmaz ama rakiplerimizin konuşmasıyla seviye aşağı düşer fakat Başakşehir'le böyle olmadı. Nisan'da şampiyonluk bekleniyordu ama olmadı. Başakşehir maçında çok kötü oynadık. Şenol Hoca'yla o maçı seyrettiğimizde 'Biz nasıl böyle oynadık' diyoruz." 

"LENS İLE İLGİLENDİK, BAKACAĞIZ!"

"En fazla üç transfer yapmak istiyoruz. İki stoper ve 1 sağ kanat oyuncusu bakacağız. Jeremain Lens ile Fenerbahçe'ye gelmeden ilgilenmiştik. Çok iyi bir oyuncu. Geçen sene alacaktık ama devre arası ayrılma şartı istedi ve kabul etmedik. Biz sıçrama tahtası değiliz. Transferinde çok ısrar etmeyeceğiz. Daha fazla düşündüğümüz isimler var." 

"OĞUZHAN SADECE DAHA BÜYÜK KULÜPLERE GİDEBİLİR"

"Sosa'ya gözümüz gibi baktık ama Avrupa'dan teklif olunca gitti. Biz de profesyonelce bakacağız. İyi teklif gelirse giderler. Oğuzhan için abartıldığı gibi teklifler yok. Sadece üst düzey kulüplere gidebilir. Mesela Leicester'a satmam. Cenk'i de Çin'e göndermeyeceğim."


"GOMEZ HEDEFİMİZ DEĞİL"

"Transfer planlamalarımız içerisinde Mario Gomez yer almıyor. Biz büyük bir kurumuz ve bir oyuncuya göre hareket etmeyiz. Dün kümede kalma maçına çıktılar. Biz şampiyon olduk onlar da kümede kalmayı başardı."

"TOLGAY KALACAK"

"Tolgay için bütün İtalya'dan teklifler olduğu iddiaları geliyor ama teklif yok. Sevdiğimiz oyunculardan, kendisiyle sözleşme uzatmayı düşünüyoruz." 

"TALISCA'NIN BONSERVİSİNİ ALABİLİRİZ"

"Talisca'nın uzatma opsiyonunu aktif ettik ve bir yıl daha bizimle. Sonrasında Benfica ile kontratı bir sene kalıyor. Aynı zamanda UEFA ile anlaşmamız da sona eriyor. Talisca için gelecek yaz daha agresif olabiliriz, bonservisi için çalışabiliriz. İlk olarak Önder Özen bahsetmişti."


"DEMBA BA'YI İSTİYORUZ"

"Dmba Ba'nın takımımızda devam etmesini ve 2-3 senelik sözleşme yapılmasını istiyorum. İyi bir profesyonel ve çok iyi bir forvet. Aynı zamanda Adriano için bir teklif gelirse göndeririz. Yine gitmek isteyeceğini sanmıyorum."

"TÖRE VE İNLER KALIYOR"

"Oynamayan oyuncularla vedalaşacağız gibi görünüyor. Satmak ve kiralamak istediğimiz oyuncular var. Çok fazla oyuncumuz var ve köreliyorlar. Gökhan Töre bize geri dönecek. Çok yetenekli ama çok uçmayacak. Olağanüstü kabiliyetli birisi fakat çok çalışması lazım. Haline tavrına çok dikkat edecek. Sık sık kendisiyle konuşuyoruz."

"ABOUBAKAR'A KIZDIM"

"Aboubakar'ın kalmasını istiyoruz ama beni kızdırdı. Afrika'dan geç döndü ve kırmızı kartlar aldı. Şenol Hoca ile gelişim gösterecektir. Enteresan bir oyuncu." 


"KJAER'DEN DAHA İYİSİNİ TRANSFER EDERİZ"

"Şenol Güneş, Simon Kjaer'i beğendiğini söyledi ancak biz daha iyisini alırız. Stoper arayışlarımız devam ediyor. Bununla beraber daha maddi olanaklarımız da belli. Canım cennet istiyor ama günahlar koy vermiyor."

"TAMER TUNA PROJEYDİ"

"Tamer'in geleceğiyle ilgili onunla konuşmadım. Ayrılmak isterse bana söyler. Fikrimi almadan, kalbimi kırmadan da yapar bunu. Daima onun iyiliğini düşünürüm. Şenol Hoca ile de konuşması gerekir. Kalmasını isterim çünkü bir projeydi. Şenol Hoca'dan sonra kalsın projesiydi."

"RONALDO TÜRKİYE'DE BİR TEK BİZDE OYNAR"

"Bu sene Cristiano Ronaldo çok iyi oynuyor. Konuştuğumuzda 'Türkiye'ye gelirsem sadece Beşiktaş'ta oynarım' dedi. Quaresma da onun seviyelerinde bir isim. İdman bitiyor Talisca ile ekstra idman yapıyorlar."


"QUARESMA VE ATIBA BEŞİKTAŞ'TA KALACAK"

"Ricardo ikinci gelişinde burasının onun için ne kadar değerli olduğunu anladı. Herkes mutlu. 'Çocuğum Beşiktaş'ta oynayacak' şeklide konuşuyor. Onun futbolu bıraktıktan sonra da kulüpte görev almasını istiyorum. Ayrıca Atiba'nın da emeklilikten sonra bizimle devam etmesini istiyoruz. Ondan 5 sene daha faydalanabiliriz."

"EKİCİ'YE 2 MİLYON EURO VERMEDİK"

"Advocaat'ın iddia ettiği gibi Mehmet Ekici'ye 2 milyon euro vermedik. Beşiktaş maçından sonra Hollandalı teknik adam kendine yakışır şekilde konuşmadı. Yine de gidiyor, Allah yolunu açık etsin."

"UZAK DOĞU'YA AÇILIYORUZ"

"Türk Hava Yolları ile Çin ve çevre ülkeler için projelerimiz var. Sosyal medya hesapları da açıyoruz. Ayrıca 16 Temmuz'da Çin'e gidip orada Schalke ile hazırlık maçı yapacağız."

"BAYRAK YAKMA OLAYINA ÜZÜLDÜM"

"2-3 kendini bilmezin yaptıklarını camiaya yüklemek ağır. Bayrağın yakılmasına üzüldüm."

YORUMLAR

  • 0 Yorum