Final gibi maçı Fransa kazandı!

EURO 2020'de favori takımlar arasında gösterilen Fransa ile Almanya, grup aşamasında karşı karşıya geldi. Münih'te oynanan maçı Fransa 1-0 kazandı.

Final gibi maçı Fransa kazandı!
15 Haziran 2021 - 23:54
EURO 2020 F Grubu'nda Fransa ile Almanya, Münih'te karşılaştı. 2018 Dünya Kupası'nın sahibi Fransa, 2014 Dünya Kupası'nı kazanan Almanya'yı 1-0 mağlup etti ve turnuvaya galibiyetle başladı.

Fransa'ya galibiyeti getiren golü 20. dakikada kendi kalesine Mats Hummels attı. Fransa'da 85. dakikada Karim Benzema'nın attığı gol de VAR tarafından geçersiz sayıldı. Böylece Benzema'nın Fransa ile gol hasreti 2.538 güne çıktı.

Almanya hücumda zorlandı

Almanya, topa daha çok hakim olsa da pozisyonları bitirmekte güçlük yaşadı. Löw'ün takımı, Fransa kalesine 90 dakika boyunca isabetli şut çekemedi.

EURO 2020'de gruplarda ilk maçlar böylece sona ermiş oldu. İlk maçların ardından kendi kalesine atılan gollerin fazlalığı dikkat çekti. Türkiye'den Merih Demiral, Polonya'dan Szczesny ve Almanya'dan Mats Hummels, kendi kalesine gol atan futbolcular oldu.

Bu sonucun ardından Fransa, averajla Portekiz'in ardından 2. sırada kendisine yer bulurken Almanya ise ilk maçların ardından 3. sırada kaldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum