Her şey için teşekkürler çocuklar

Avrupa Basketbol Şampiyonası son 16 turunda A Milli Takımımız bitmek bilmeyen müthiş mücadelesine rağmen, turnuvanın en net favori takımlarından biri olan İspanya'ya 73-56 mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Her şey için teşekkürler çocuklar
10 Eylül 2017 - 20:16

Avrupa Basketbol Şampiyonası son 16 turunda A Milli Takımımız bitmek bilmeyen müthiş mücadelesine rağmen, turnuvanın en net favori takımlarından biri olan İspanya'ya 73-56 mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Maça A Milli Basketbol takımımız istediği gibi başlayamadı. Maça İspanya 7-2'lik bir seriyle girerken, hücumda istediğimizi yapamadık. Özellikle hücumda doğru tercihleri yapamayınca, Milliler ilk periyotta sadece 10 sayı atabildi. İlk çeyrek, İspanya'nın 19-10'luk üstünlüğüyle geçildi. Maçın ikinci çeyreği, karşılıklı basketle başlarken farkı bir türlü tek haneli rakamlara indiremedik. İspanya'nın 12 sayı farkını maçın ikinci çeyreğinin sonlarına doğru 4 sayıya kadar indirsek de dış atışlarda bir türlü isabet sağlayamamamız ve 2 çeyrekte toplam 8 top kaybı yapmamız bizi öne geçiremedi ve takımlar soyunma odasına İspanya'nın 33-25'lik üstünlüğüyle gitti. Maçın üçüncü çeyreği de karşılıklı basketlerle başlarken, İspanya'da Sergio Rodriguez bu anlarda etkili oldu. Ufuk Sarıca üçüncü periyodun sonlarına doğru teknik faul alınca, dengemizi kaybetsek de çeyreğin son hücumuna 3 sayı farkla yenik girerken, İspanya çeyreğin son hücumu 3'lükle değerlendirince, İspanya final periyoduna 49-43'lük skorla önde girdi. Maçın son periyoduna İspanya 7-0'lık seri ile başladı. Çeyrek boyunca hücumda istediklerini yapıp, savunmayı sert tutan İspanya maça ağırlığını koydu. Özellikle Rubio'nun performansı son çeyrekte İspanya adına galibiyeti getiren faktör oldu. Bu çeyrekte sadece 13 sayı atarak hücumda etkili olamadık. Maçın son anlarında Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki taraftarların "Türkiye sizinle gurur duyuyor" tezahüratları ve alkışlar eşliğinde A Milli Basketbol Takımımız sahadan 73-56'lık mağlubiyetle ayrıldı ve 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na son 16 turunda veda etti.

 

Maçın en skoreri A Milli Takımımız adına benchten gelip 20 sayı kaydeden Furkan Korkmaz olurken, İspanya'da Rubio'nun 15 sayısı ve Sergio Rodriguez'in 11 sayı, 4 ribaund ve 9 asistlik performansı İspanya'ya galibiyeti getirdi. A Milli Basketbol Takımımız bu mağlubiyetle turnuvaya son 16 turunda veda ederken, İspanya Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda çeyrek finale çıkmayı başardı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum