Sainz Renault ile anlaştı, McLaren-Renault için yol açıldı!

Carlos Sainz'ın Renault'a katılmak için anlaşma sağladığı öğrenildi. Yapılan bu anlaşma McLaren'ın 2018 için Renault'ya geçmesinin önünü açmış oldu.

Sainz Renault ile anlaştı, McLaren-Renault için yol açıldı!
10 Eylül 2017 - 20:01 - Güncelleme: 10 Eylül 2017 - 20:03

futboo.com, Carlos Sainz'ın Renault'a katılmak için anlaşma sağladığı öğrenildi. Yapılan bu anlaşma McLaren'ın 2018 için Renault'ya geçmesinin önünü açmış oldu.

Honda ve McLaren'ın yollarını ayırma kararı resmiyete dökülmesede, perde arkasında görüşmelerin olumlu olduğu bildirildi.

Üst düzey kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Toro Rosso'nun Renault ile olan sözleşmesini erken fesh edebilmek için Sainz'ı Renault'ya göndermeyi kabul ettiğini doğruladılar.

Carlos Sainz anlaşmasının kabul edilmesiyle beraber, Toro Rosso'nun önümüzdeki yıl Honda motoruna geçişi konuşulurken, bu durum adeta bir domino taşı etkisi yarattı ve McLaren'ın 2018 için Renault müşteri motoruna geçişinin önünü de açmış oldu.

SAINZ NE YAPACAK?

İtalya GP'sinde McLaren ve Honda arasında yapılan görüşmelerin ardından Sainz'ın motor denkleminin önemli bir parçası halinde geldiği görülmüştü.

Renault, müşteri motorunun Toro Rosso'dan McLaren'a geçmesi için taraflara tek şart olarak Sainz'ı öne sürmüştü. Fransız üretici İspanyol sürücünün Nico Hulkenberg'in yanında takımın gelişimine büyük katkı sağlayacağı tahmin ediliyor.

Anlaşma 2018 yılı için geçerli olurken, kaynaklar Renault'nun Jolyon Palmer'la devam etmemeyi seçmesi halinde Sainz'ın bu yılki Malezya GP'sinde Renault'ya geçeceğini söylediler.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum