İngiltere-Danimarka muhtemel 11'ler

​​​​​​​EURO2020 yarı finalinde İngiltere ile Danimarka kozlarını paylaşacak. İşte kritik maç öncesinde öne çıkan bilgiler ve takımların son durumları...

İngiltere-Danimarka muhtemel 11'ler
07 Temmuz 2021 - 03:12
İngiltere ile Danimarka, EURO2020 yarı finalinde kozlarını paylaşıyor. Wembley'de oynanacak karşılaşma saat 22:00'dan itibaren TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Muhtemel 11'ler

İngiltere: Pickford, Walker, Stones, Maguire, Shaw, Phillips, Rice, Saka, Mount, Sterling, Kane

Danimarka: Schmeichel, Christensen, Kjaer, Vestergaard, Larsen, Delaney, Hojbjerg, Maehle, Braithwaite, Damsgaard, Dolberg

Bu kez oyun da geldi

Grubu lider tamamlamalarına rağmen performansları tartışılan takımların başında İngiltere geliyor.  Harika bir jenerasyon, güçlü bir kadro ve ev sahibi avantajı... Bunlara rağmen 3 maçta atılan 2 golle kazanılan 7 puan. Bu tartışmalar ışığında Almanya karşısına çıkan İngilizler, yine göze hoş gelen bir futbol ortaya koymadı. Ancak son yarım saatte gelen gollerle önemli bir rakibi geride bırakmayı başardılar.

Ancak çeyrek finalde 'oyun' tartışmalarını sona erdirecek bir performans ortaya çıktı. Southgate'in öğrenciler, Ukrayna'yı 4-0 mağlup ederken yanında da güçlü oyun da göze çarptı. Özellikle ilk yarıdaki performans, hem özgüven getirdi hem rakiplerine de gözdağı verdi.

Tarihi galibiyetlerle devam...

Turnuvadaki ilk maçlarında Eriksen kabusu yaşayan ve en önemli oyuncularını kaybeden Danimarka, bu travmaya rağmen ayağa kalktı. Belçika'ya karşı mağlubiyete karşın ortaya koydukları oyun takdir topladı. Grubun son karşılaşmasında ise Rusya'yı farklı yenerek gerekeni yaptılar. Millilerin rakiplerinden Galler ile eşleşen Danimarka, turnuvanın en iyi oyunlarından birini ortaya koyarak sahadan 4-0'lık galibiyetle ayrıldılar.

Çeyrek finalde ise rakip Çekya idi. Galler mücadelesine göre performans olarak biraz geri kalsalar da mücadele, hırs ve oyun disiplininden ödün vermeyerek sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldılar. Ancak bu kez geçen turlara göre çok daha dişli bir takımla karşılaşacaklar. Bu peri masalı, İngilizler karşısında da sürecek mi göreceğiz.

İngiltere 4-3 önde

İtalya ile Danimarka arasında oynanan son 10 maçın 3'ü berabere bitti. İngilizler 4 karşılaşmayı kazanırken Danimarka 3 kez sahadan galibiyetle ayrıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum