İtalya-İspanya muhtemel 11'ler

​​​​​​​EURO2020 yarı finalinde İtalya ile İspanya kozlarını paylaşacak. İşte kritik maç öncesinde öne çıkan bilgiler ve takımların son durumları...

İtalya-İspanya muhtemel 11'ler
06 Temmuz 2021 - 00:07 - Güncelleme: 06 Temmuz 2021 - 02:04
İtalya ile İspanya, EURO2020 yarı finalinde kozlarını paylaşıyor. Wembley'de oynanacak karşılaşma saat 22:00'dan itibaren TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Muhtemel 11'ler

İtalya: Donnarumma, Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson, Verratti, Jorginho, Barella, Chiesa, Insigne, Immobile

İspanya: Simon, Azpilicueta, Laporte, Torres, Alba, Koke, Busquets, Pedri, Torres, Olmo, Morata

Belçika'ya şans tanımadı

2018 Dünya Kupası bileti alamayan ve sonrasında ciddi bir yeniden yapılanmaya giden İtalya, turnuvaya çok formda geldi. UEFA muhabirlerinin 3'te 1'inin gizli favori olarak gösterdiği Türkiye karşısında gösterişli bir performans ortaya koyarak net bir galibiyet aldılar. Sonrasında ise İsviçre'yi de 3-0 mağlup ederek üst tura çıkmayı garantilediler. Grubun son mücadelesinde ise yedek ağırlı kadroya rağmen Galler'i de yenerek 3'te 3 ile zirveye yerleştiler.
Turnuvanın en formda takımlarından biri olan İtalya, son 16 turunda Avusturya karşısında fazlasıyla zorlandı. 90 dakika boyunca rakip savunmayı aşamayan Mancini'nin öğrencileri, uzatmalarda buldukları golle sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldılar. Son karşılaşma sebebiyle çeyrek finalde Belçika'nın daha favori olduğu yönünde görüşler ağırlıklı olsa da İtalya, doğru bir oyunla güçlü rakiplerini de saf dışı bırakmayı başardı. Artık final için önlerinde tek bir engel kaldı.

90 dakikada bitmese de...

Grupta son maçta aldıkları galibiyetle anca üst tur biletini alabilen İspanya, son 16 turunda Hırvatistan karşısında da fazlasıyla zorlandı. Son 5 dakikaya 3-1 önde girmelerine karşın yedikleri 2 golle maç uzatmalara taşındı ve Enrique'nin öğrencileri üst üste gelen gollerle sahadan 5-3'lük galibiyetle ayrıldı. 

Çekyrek finalde de benzer bir senaryo yaşandı. Bu kez rakip İsviçre idi ve yine öne geçmeyi başardılar. Ancak karşılaşma uzatmalara gitti ve 10 kişi kalan rakiplerini penaltılarda eleyip final bil biletini aldılar.

İspanya 3-2 önde

İtalya ile İspanya arasında oynanan son 10 maçın 5'i berabere bitti. Boğalar 3 karşılaşmayı kazanırken İtalya 2 kez sahadan galibiyetle ayrıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum