İngiltere finale nasıl geldi?

1966'dan sonra ilk kez bir turnuvada finale yükselen İngiltere, EURO 2020'nin adeta ev sahibi takımı gibi. Peki İngilizler turnuvada finale kadar nasıl geldi, şampiyonluk şansı ne kadar?

İngiltere finale nasıl geldi?
11 Temmuz 2021 - 00:45
FUTBOO | EURO 2020'de İngiltere'de tüm futbolcular ve taraftarlar ''Futbol eve geliyor'' mottosuyla turnuvaya hazırlandı. 1966'dan bu yana İngiltere'nin turnuvalarda yüzü gülmüyor. Yıllar sonra ilk kez bu sene finale çıkmayı başardılar. Grupta 3 maçını, son 16 maçını ve yarı finale maçını Wembley'de oynayan İngiltere, finali de yine evinde oynayacak. EURO 2020'de çeşitli ev sahipleri oldu ama İngiltere, gerçek ev sahibi gibi duruyor...

Sadece çeyrek final maçını Roma'da oynayan İngiltere, Çekya, Hırvatistan ve İskoçya'nın bulunduğu grubu lider tamamlamıştı. Southgate'in takımı bu 3 maçta 2 gol atarak 1-0, 0-0 ve 1-0'lık skorlarla bir üst tura çıkmıştı. Son 16 maçında ise tarihsel bir rekabet içinde oldukları Almanya'yı 2-0 ile geçip çeyrek finale çıktılar.
Sadece 1 gol yediler

Çeyrek finalde Ukrayna'yı 4-0 yenen İngilizler, yarı finalde de turnuvanın flaş ekibi Danimarka'yı 2-1 ile geçerek finale çıktılar. Danimarka maçında yenilen gol, İngiltere'nin turnuvada yediği ilk goldü. 

Savunma, savunma, savunma

Savunma yönü ön planda olan bir İngiltere izliyoruz. Hatta öyle ki Southgate, Danimarka maçında oyunu çözmesi için Jack Grealish'i sahaya sürmüştü. Gol gelince Grealish'i çıkartıp Trippier'i oyuna dahil etti. Adeta 'Bu kadar hücum tamam' diyerek sauvnma hamlesi yaptı. İngiltere'nin elinde çok sayıda hücum silahı var ama Southgate'in oyun anlayışı daha defansif bir durumda.

En güçlü rakip

İtalya, turnuvada karşılaşacakları en güçlü takım. Bugüne kadar 'elit' diyebileceğimiz takımlardan sadece Almanya ile karşılaştılar. Kura şansları çok iyiydi. Final tecrübesi olmayan bir takım. Ancak kendi ülkelerinde oynuyorlar ve tarihe adlarını yazdırma şansları var. 

Turnuvanın en iyi oyuncularından Raheem Sterling, grup maçlarından sonra açılan Harry Kane ileride en büyük gol silahları olacak. Southgate, böyle maçlarda savunma ağırlıklı çıkmayı sever ancak Foden veya Mount gibi oyuncuların da sahada olması onlar için iyi olur. Southgate'in tercihleri ve oyuna bakışı İngiltere için kritik...

YORUMLAR

  • 0 Yorum