İtalya finale nasıl geldi?

Roberto Mancini ile büyük bir çıkış yakalayan İtalya, EURO 2020'de finale kadar çıkmayı başardı. Peki devamı gelir mi?

İtalya finale nasıl geldi?
11 Temmuz 2021 - 00:45 - Güncelleme: 11 Temmuz 2021 - 00:45
FUTBOO | İtalya, teknik direktörlük koltuğuna Roberto Mancini'nin gelmesinin ardından büyük bir çıkış yakaladı. 2018 Dünya Kupası'na katılamayan İtalya, Mancini sonrasında ise harika bir form yakaladı. 32 maçtır yenilmeyen İtalya, EURO 2020'de de en iyi futbol oynayan takımlardan birisi olarak gösteriliyor.

Turnuvada A Grubu'nda Türkiye, İsviçre ve Galler'in bulunduğu grupta 3'te 3 yaparak tur atlayan İtalya, ne kadar hazır olduğunu daha ilk maçta Türkiye'ye karşı ortaya koyduğu futbol ile göstermişti. Ardından gelen İsviçre ve Galler galibiyetleri bir anda İtalya'yı turnuvanın en büyük favorilerinden birisi haline getirmişti.

Önce Belçika, sonra İspanya

Son 16 turunda Avusturya'ya karşı zorlansalar da uzatmada gelen goller ile çeyrek final biletini aldılar. Çeyrek finalde ise Belçika'ya karşı müthiş bir maç oynadılar. Belçika'yı da 2-1 ile geçen İtalya, yarı finalde ise İspanya'yı penaltı atışları ile mağlup edip finale adını yazdırdı.
Belçika ve İspanya gibi iki zor takımı eleyerek finale yükseldiler. Belçika maçında oyun olarak çok iyiydiler, İspanya maçında ise ikinci yarıdan sonrası iyiydi. Finale geliş yolu, İngiltere'ye oranla çok daha zor oldu. Ancak finalde bu durum İtalya için bir avantaj da yaratabilir. 

Kaliteli kadro, sürekli baskı

İtalya'da Spinnazolla'nın sakatlığı büyük bir eksiklik olacak. Turnuvanın en iyi oyuncularından birisiydi. Önde baskı yapmayı seven, sürekli hareket halinde olan bir İtalya izliyoruz. Oyuna girenler, girmeyenler ile çok kaliteli bir kadro var. 

İtalya'nın DNA'sında turnuva kazanmak vardır. Savunmada yaşlanmayan kurtlar Bonucci ve Chielli'niyi saymazsak turnuva kazanma tecrübesi olan bir kadro değil ama sonuçta İtalya ve Mancini'den bahsediyoruz. Kazanmayı bilen kültürler... 

YORUMLAR

  • 0 Yorum