İngiltere Slovakya'yı zor geçti

FIFA 2018 Dünya Kupası elemelerinde F Grubu lideri İngiltere, evinde Slovakya’yı zorlanmasına rağmen 2-1 mağlup etmeyi başardı.

İngiltere Slovakya'yı zor geçti
04 Eylül 2017 - 23:25 - Güncelleme: 04 Eylül 2017 - 23:36

Rusya’da 2018 yılında düzenlenecek olan Dünya Kupası elemelerinde İngiltere yenik düştüğü karşılaşmada F Grubu'nun güçlü temsilcisi Slovakya’yı 2-1 mağlup ederek zirvedeki yerini korudu. 

İngiltere daha maçın 3. dakikasında mağlup duruma düştü. Fenerbahçeli Skrtel ve Trabzonsporlu Durica'nın savunmada görev yaptığı, Kucka'nın ise yedekler arasında beklediği Slovakya, Adam Nemec’in pasında Stanislav Lobotka ile maçın başında 1-0 öne geçti. 

Şaşkınlığını atlatan İngiltere, ilk yarının sonuna doğru karşılaşmada beraberliği sağladı. 

37’de Eric Dier, Marcus Rashford’un asistinde devre tamamlanmadan ülkesine beraberliği getiren golü Slovakya ağlarına bıraktı. Bu golle maçın ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı. 

İkinci devrede ev sahibi ekip etkili ataklarla rakip kaleye yüklendi. 50. dakikada ilk golün pasını veren Marcus Rashford takımını öne geçiren gole imzasını attı. 

Bu dakikadan sonra karşılıkla ataklar başka gol getirmeyince İngiltere 3 puanı alan taraf oldu. Ev sahibi, puanını 20’ye yükseltirken, konuk ekip Slovakya ise 15 puanla 2. sıradaki yerini korudu. 

İngiltere 5 Ekim’de Slovenya ile yine evinde karşılaşırken, son maçına 10 Ekim’de Litvanya deplasmanı ile çıkacak. 

Slovakya ise aynı tarihlerde İskoçya deplasmanın ardından Malta’yı konuk edecek. 

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum