İtalya'da Kim Min Jae fırtınası! En iyiler arasında...

Serie A'da liderlik koltuğunda oturan Napoli'de sezon başında Fenerbahçe'den transfer edilen Kim Min Jae, performansıyla göz dolduruyor.

İtalya'da Kim Min Jae fırtınası! En iyiler arasında...
01 Kasım 2022 - 06:32 - Güncelleme: 01 Kasım 2022 - 11:37
İtalya Serie A’nın 12. haftasında karşılaştığı Sassuolo takımını 4-0’lık skorla mağlup eden Napoli, üst üste 8. galibiyetini elde etti. Bileği bükülmeyen İtalyan ekibinde yeni transfer Kim Min-jae konuşulmaya devam ediyor.

Luciano Spalletti’nin öğrencileri, bu sezon 15 maçta 50 gol atarken, hem ligde hem Avrupa’da en golcü takım konumunda yer alıyor. 8 gollü Kvaratskhelia’nın yanı sıra, Nijeryalı Victor Osimhen 8 gol 1 asist, Giovanni Simeone 6 gol, Giacomo Raspadori de 5 gol 2 asist yaparak performansıyla öne çıkan isimler oldu. Öte yandan İtalyan ekibinde 16 futbolcu gole katkı sağlarken, Mario Rui de 6 asistle dikkat çeken isimler arasında yer alıyor.

Takımın değişilmezleri arasında

Sezon başından Fenerbahçe ’den transfer edilen Kim Min-jae 5’i Şampiyonlar Ligi, 11’i Serie A olmak üzere 16 maçta forma giyerek takımın değişmez isimlerinden biri oldu. Savunmada verdiği mücadeleyle iyi performans sergileyen Güney Koreli oyuncu, ligde de 2 gole imza attı. Bu sezon Napoli formasıyla 4. sezonunu geçiren Eljif Elmas ise 16 maçta oynadı ve 1 gol katkısı sağladı.

Güney Koreli stoper, adaptasyon sürecini hızlıca geride bıraktı ve takımın en önemli oyuncularından biri olmayı başardı. Gösterdiği performansı ödülsüz kalmayan Kim Min Jae, Seria A'da eylül ayının en iyi oyuncusu seçildi.

En iyi 10 stoper arasında

Skorer'in haberine göre yaklaşan Dünya Kupası öncesi sarı-Lacivertli taraftarların sevgilisi olan Kim Min Jae, ünlü futbol dergisi four-four-two'ya göre dünyanın en iyi 10 stoperi arasında yer aldı. Listenin ilk sırasında Real Madrid'in yıldızı David Alaba yer alıyor.

İkinci sırada PSG'nin Brezilyalı stoperi Marquinhos var. İngiltere Premier Ligi'nin dev ekiplerinden Manchester City'nin Portekizli savunma oyuncusu Ruben Dias da 3. basamakta kendisine yer buldu. Virgil van Dijk, Antonio Rudiger, Dayot Upamecano, Eder Militao, William Saliba ve Cristian Romero'nun da yer aldığı listede Napoli forması giyen Kim Min Jae 10. sırada yer aldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum