Kobe Bryant ve futbol sevgisi

Kobe Bryant sadece tarihin gördüğü en iyi basketbolculardan biri değil, aynı zamanda sıkı bir futbol takipçisiydi...

Kobe Bryant ve futbol sevgisi
27 Ocak 2021 - 02:09 - Güncelleme: 27 Ocak 2021 - 02:58
FUTBOO | Kobe Bryant'ın ölüm haberini almamızın üstünden bir sene geçti. Daha dün gibi o anları hatırlıyoruz. Haberler çıkmaya başladığında önce 'fake' olduğunu düşüdük. Belki de öyle olmasını diledik. Çünkü Kobe Bryant bizim için ölümsüz gibi bir şeydi. Sporu sevdiren kişilerden birisiydi o. Nasıl helikopter kazasında ansızın ölebilirdi değil mi? Ancak maalesef haberler doğruydu. Tarihin gördüğü en iyi basketbolculardan, hatta sporculardan biri olan Kobe Bryant aramızdan ayrılmıştı. Ve bu olayın üzerinden tam bir sene geçti...

Kobe Branyt isminin basketbol ve spor için önemini spor takip etmeyen insanlar bile biliyordur. Biz ise bu yazımızda efsanenin futbol sevgisine değindik.

İtalya yılları ve Milan ilgisi

20 yıl boyunca basketbol parkelerinde neler yaptığını Los Angeles Lakers formasıyla defalarca izledik. Ama Kobe Bryant'ın basketbol öncesi favori spor dalı futboldu. Bunda tabii ki Kobe'nin İtalya'da büyümesi önemli pay sahibiydi. Kobe Bryant, kendisi gibi basketbolcu olan babası Joe Bryant'ın İtalya'ya transfer olmasının ardından kendisini 6 yaşında İtalya'da buldu. 14 yaşına kadar İtalya'da kalan büyük efsane, İtalya'da Milan takımına ilgi duyarken futbol oynamaya başladı.

''Van Basten, Maradona, Baggio olmayı hayal ederdim''

Sıkı bir Milan taraftarı olan Kobe, futbola olan ilgisini ''İtalya'da kalmaya devam etseydik büyük ihtimal futbola devam eder ve profesyonel bir futbolcu olurdum. Van Basten, Maradona, Baggio gibi olmayı hayal ediyordum.'' sözleriyle anlatıyordu. 

Basketbol starı olduktan sonra da futbola olan ilgisini kaybetmedi. Kendisini Barcelona, Galatasaray, Milan, PSG gibi takımlarının formalarını giyerken, bu takımların idmanlarını ziyaret ederken gördük. Ronaldinho, Neymar, Kane, Iniesta, Messi gibi futbolcularla olan fotoğraflarını da öyle... 

Spor camiasının büyük saygı duyduğu, çok büyük bir efsaneydin sen Kobe Bryant... Tarih seni unutmayacak. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum