La Liga gol krallığı yarışı

La Liga'da son yıllarda gol krallığı yarışı Messi ve Ronaldo arasındaki çekişmeyle geçti. Portekizli yıldızın Juventus'un yolunu tutmasının ardından ise Messi tek başına ödülleri topladı. Peki bu sezon hangi isimler yarışta daha avantajlı? Başka bir isim krallık tacını takabilir mi?

La Liga gol krallığı yarışı
12 Eylül 2020 - 03:29 - Güncelleme: 12 Eylül 2020 - 03:29
FUTBOO | La Liga'da gol kralı olmak... Tarihin gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından biri olarak kabul edilen Lionel Messi'yi geçmek demek...

Son 11 sezonda 7 kez bu tacı giyen Arjantinli yıldızı kim zorlayabilir? Yoksa yine kazanan aynı mı olacak? İşte gelecek sezon bu yarıştaki en önemli adaylar...

Lionel Messi

Son 11 sezonun 7'sinde gol kralı olan Messi, şüphesiz yine en büyük favori. Geçen sezon 33 maçta 25 gol atan Arjantinli yıldız, bir kez daha tacı giydi. Her ne kadar Barcelona'dan ayrılmak istemesine rağmen başkan zoruyla kaldığını açıklasa da Messi, kendi seviyesini koruyacaktır ve takıma golleriyle katkı verecektir.
Karim Benzema

Geçen sezonu yarışta Lionel Messi'nin 4 gol gerisinde kalsa da şüphesiz Real Madrid'in en büyük kahramanıydı. Pandemi sonrası Real Madrid'in 10 maçlık galibiyet serisinde kritik anlarda sahne alarak gol ve asistleriyle takımı şampiyonluğa götüren karakterlerden biri oldu. Geçen sezondan gelen moralle, bu seneye genelden de daha iyi başlangıç yapacaktır. Mental olarak zor durumda olan Lionel Messi'yi en çok zorlayan oyunculardan biri olacaktır..

Alvaro Morata

İspanyol golcü, geçen sezon forma giydiği 34 maçta 12 gol atarak beklentilerin altında kalmıştı. Ancak potansiyeli ve yetenekleri sebebiyle bu listeye girmeyi fazlasıyla hak ediyor. Şampiyonluk yarışında yer alan bir Atletico Madrid izlememiz halinde Morata da gole daha fazla katkı verebilir. Serie A dönemlerindenki form durumunu da yakalarsa Messi ve Benzema arasında da sıyrılabilir. Neden olmasın...
Luis Suarez

2019-2010 yılında başlayan Messi-Ronaldo hegemonyasına son veren isimdi. Uruguaylı santrfor, 2015-2016 yılında 40 gol atarak 6 sezon sonra bu iki oyuncu geçen ilk isim oldu ve gol krallığında mutlu sona ulaştı. Geçen sezon sakatlıklarla boğuşan Suarez, yalnızca 16 gol atabildi. Ancak sağlıklı bir Suarez, o tacı giyecek seviyelere tekrar ulaşabilir. 

Eden Hazard

Geçen sezon Real Madrid'in hatta tüm Avrupa'nın en büyük hayak kırıklıklarından biriydi. Chelsea'den 160 milyon euroya transfer edilen Hazard, sezonu yalnızca 1 golle tamamlayabildi. Ancak bu oyuncunun Chelsea formasıyla 110, Lille ile 50 gole ulaştığını da göz ardı etmemek gerekiyor. Sakatlık problemini aşarsa golcü sıkıntısı yaşanan bu lige de damgasını vurabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum