Man United-Man City muhtemel 11'ler

Premier League'de 11. hafta maçında Manchester United ile Manchester City kozlarını paylaşacak. İşte kritik maç öncesinde öne çıkan bilgiler ve takımların son durumları...

Man United-Man City muhtemel 11'ler
12 Aralık 2020 - 01:23 - Güncelleme: 12 Aralık 2020 - 22:45
Premier League'in 11. haftasında Manchester United ile Manchester City karşı karşıya gelecek.

Old Trafford'da oynanacak karşılaşmayı Chris Kavanagh yönetecek. Mücadele saat 20:30'dan itibaren S Sport'tan naklen yayınlanacak.

Muhtemel 11'ler

Manchester United: De Gea, Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Telles, McTominay, Fred, Mata, Fernandes, Rashford, Greenwood

Manchester City: Ederson, Walker, Stones, Dias, Cancelo, Rodrigo, İlkay, Mahrez, Bruyne, Sterlinh, Jesus

Eksikler

Manchester City: Eric Garcia

Takımların son durumu

Premier League'de kötü başlangıcın ardından üst üste alınan 4 galibiyetle tekrar zirve yarışına dahil olan Manchester United, bu süreçte ise Devler Ligi'nde hayal kırıklığı yaşadı. İlk 4 maçta 9 puanla liderlik koltuğunda bulunan Solskjaer'in öğrencileri, son 2 maçı kaybetti ve gurubu ancak üçüncü sırada tamamlayabildi. Norveçli teknik adamın yoğun eleştirilere maruz kaldığı bu dönemde oynanacak olan kritik maç, ev sahibi için bir derbiden çok daha fazla şey ifade edebilir.

Skorlar geliyor ama...

Geçen sezondan beri koronavirüsten etkilenen en çok Avrupa kulüplerinden biri olan Manchester City, Premier League'de son dönemde yükselişe geçse de henüz oyununu eski seviyelere çekebilmiş durumda değil. Son 2 maçta 7 gol atıp kalelerinde hiç gol görmemelerine karşın, Pep'in oyunlarındaki akıcılık, devamlılık ve iyi futbol ibareleri göze çarpmıyor. Ancak bu derbiyi deplasmanda kazanmaları, kulübün tekrar havaya girmesi ve Guardiola'nın da başarı kokusunu tekrar almasını sağlayabilir.

Son 10 derbide kırmızılar üstün

Manchester United ile Manchester arasında oynanan son 10 maçın 1'i berabere biterken 5 karşılaşmayı kırmızı şeytanlar kazandı. Manchester City ise 4 kez sahadan galibiyetle ayrıldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum