Messi'nin yeni takımı neresi olacak?

Barcelona'nın yaşayan efsanesi Lionel Messi'nin Katalan ekibiyle sözleşmesi resmen sona erdi. Başkan Laporte, Messi'nin kalacağına inandığını söylüyordu ama Barcelona, yaptığı sürpriz açıklamayla Messi'nin ayrıldığını resmen açıkladı...

Messi'nin yeni takımı neresi olacak?
06 Ağustos 2021 - 11:57

FUTBOO | Yıllar içerisinde Barcelona formasıyla kırılmadık rekor, alınmadık kupa bırakmayan Lionel Messi, Katalan devine resmen veda etti. Sözleşmesi sona erdikten sonra kalacak mı, devam edecek mi tartışmaları uzun bir süre devam ederken Barcelona, Messi'nin takımdan ayrıldığını açıkladı.
 



Barcelona'da başkan Laporte, ''Messi'nin kalmasını istiyoruz, o da takımda kalmak istiyor. FFP ile birkaç problem var, onları çözmeye çalışıyoruz'' dese de gerçek olan bir şey vardı. O da Messi'nin sözleşmesinin sona ermesiydi... Barcelona, ''İki taraf da devam etmek istese de mali ve yapısal engellemeler nedeniyle anlaşma gerçekleşemiyor'' sözleriyle ayrılığı duyurdu.

Barcelona'nın aslında geçtiğimiz günlerde Messi ile anlaştığı, Arjantinli'nin aldığı maaştan çok daha düşük bir ücrete 'tamam' dediği belirtiliyordu. Ancak anlaşılan o ki La Liga'nın yeni ekonomik düzenlemeleri yeni sözleşmeye engel oldu...

 



Messi'yi almak kolay mı?

Peki Messi'yi almak kolay mı? Arjantinli yıldızın geleceği, takımdan ayrılmasıyla bir kez daha merak konusu oldu. Biz de Messi'nin Barcelona sonrası gidebileceği takımlara bir bakalım dedik...

Manchester City

Pep Guardiola, Barcelona'da teknik direktör iken ''Messi'yi daha iyi bir futbolcu yapmak istedim ama o beni daha iyi bir teknik direktör yaptı'' sözlerini kullanmıştı. Messi ve Guardiola'nın ilişkisi çok kuvvetli. Pep, her zaman Messi'nin dünyanın en iyi futbolcusu olduğunu söylüyor. Messi'nin kesinlikle beraber çalışmak isteyeceği bir teknik direktör. E, Manchester City'nin de Messi'yi alacak parası var. Messi için uygun gözüküyor. Ancak Manchester City, daha yeni Jack Grealish'e 100 milyon pound verip transfer etti. Grealish transferinden sonra Messi hamlesi olur mu?
 

Paris SG

Messi'ye her takım o maaşları ödeyemez. Dünyada maaş sıkıntısı çekmeyen takımların başında da PSG geliyor. Fransız ekibi Messi'yi de alırsa Fransa Ligi'ni kapatsınlar zaten. Geçtiğimiz günlerde Messi'nin yakın arkadaşı Neymar, Instagram'dan bir fotoğraf paylaştı. Bu fotoğrafta PSG'den takım arkadaşları ve Messi ile beraber olduğu gözüküyordu. Bu fotoğraf da transfer iddialarını güçlendirdi. Messi'nin rekabetçi olmayan bir lige gitme ihtimali de olabilir. Ancak PSG'nin asıl hedefi zaten Şampiyonlar Ligi. Reddedemeyeceği bir teklif yapabilirler.

Inter

Cristiano Ronaldo ile İtalya'da buluşurlar mı? Tüm dünyanın görmek isteyeceği bir rekabet... İspanya'da damakta kalan bu rekabet İtalya'ya taşınırsa futbol adına çok zevkli olur. Inter, eski günlerine dönmek için son 1-2 yıldır ciddi transferler yapıyor. Şu mali yapıda Inter'in Messi'ye para vermesi çok zor gözüküyor ama geçtiğimiz günlerde Pirelli markası, transferlerde maddi sponsor olabileceklerini belirtmişti. Inter, mali sıkıntıdan kurtulmak için Lukaku'yu bile gözden çıkarmışa benziyor. Tüm paralarını Messi için harcamak isteyebilirler mi? Biraz zor ihtimal.

Newell's Old Boys

Messi, kariyerini futbola başladığı takım olan Newell's Old Boys'da bitirmek istediğinden bahsetmişti. Peki bu nasıl olur? Leo, Avrupa'da biraz daha kalır, kariyerini bitirmeye yakın bir zamanda Arjantin'e döner. Şu an için oraya dönmesini pek mantıklı bulmuyoruz. Ama ileride olması kuvvetle muhtemel.

Juventus

Messi için son çıkan iddialar arasında Juventus da yer alıyor. Juventus yönetiminin Cristiano Ronaldo'nun maaşından kurtulmak istediği iddia ediliyordu. Yoksa Messi'ye mi yer açmak istiyorlar?


YORUMLAR

  • 0 Yorum