Mourinho'nun Dele Alli'ye nasihatı

Beşiktaş'ın Everton'da forma giyen Dele Alli'yi transfer edeceği haberleri çıkmasının ardından İngiliz futbolcunun Tottenham'da oynarken dönemin teknik direktörü Jose Mourinho ile yaptığı konuşma akıllara geldi.

Mourinho'nun Dele Alli'ye nasihatı
17 Ağustos 2022 - 13:25 - Güncelleme: 17 Ağustos 2022 - 13:40
Beşiktaş, İngiliz futbolcu Dele Alli'yi kadrosuna katma hazırlıkları yaparken akıllara Dele Alli ve Jose Mourinho'nun Tottenham'dayken yaptıkları konuşma geldi. Tottenham'da ilk yıllarında müthiş bir performans gösteren ve değeri 100 milyon euroya kadar çıkan Alli, ardından kariyerinde keskin bir düşüş yaşamıştı.

Tottenham'da kadroya girmekte zorlanan İngiliz futbolcu, daha sonra ise Everton'a transfer olmuştu. 2019 yılında Tottenham'ın başına geçen Jose Mourinho, göreve geldiği dönemin ilk zamanlarında Dele Alli'yi odasına çağırmış ve yıldız futbolcuya tavsiyelerde bulunmuştu.

"Kendinden daha fazlasını talep etmelisin"

Amazon'da yayınlanan "All or Nothing: Tottenham Hotspur" belgeselinde izlediğimiz bu konuşma, Dele Alli'nin isminin Beşiktaş ile anılmasının ardından tekrar gündeme düştü. 
Mourinho, Mauricio Pochettino'nun ardından göreve geldiği Tottenham'da Dele Alli'yi odasına çağırıp şu konuşmayı yapmıştı;

"Şu an 56 yaşındayım ve dün 20 yaşındaydım. Ne olduğunu anlamadan 56 yaşına geldim. Zaman uçup gidiyor. Ve bence bir gün pişman olacaksın. Eğer ulaşabileceğin şeye ulaşamazsan... Senden her maçta maçın oyuncusu olmanı beklemiyorum. Senden her maçta gol atmanı beklemiyorum. Ama sana pişman olacağını düşündüğümü söylemek istiyorum. Kendinden daha fazlasını talep etmelisin. Senden daha fazlasını isteyen ben değilim. Ben değil, hiç kimse değil. Sadece sensin. Kendinden daha fazlasını istemelisin."

Son 2 senede neler yaptı?

Mourinho, ayrıca belgeselde Dele Alli hakkında "tembel oyuncu" sözlerini de kullanmıştı. 26 yaşındaki futbolcu, 3 yıl önce Mourinho'nun kendisine söylediği sözleri dinlemiş olsa belki şu an hala İngiltere Milli Takımı'nın değişilmez futbolcuları arasında olabilirdi.

Kariyerinde 194 Premier League maçı bulunan Alli, 51 gol ve 37 asist üretmişti. İngiliz futbolcu, son 2 senede ise Premier League'de sadece 1 gol ve 1 asist yapabildi. Dele Alli'nin bir dönem 100 milyon euro olan piyasa değeri ise 16 milyon euroya kadar düştü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum