Mustafa Vehbi Koç Spor Ödülü'nün sahibi Yasemin Adar

1 Dünya, 3 de Avrupa Şampiyonluğu bulunan milli güreşçi Yasemin Adar, bu yılki Mustafa Vehbi Koç Spor Ödülü’nün sahibi oldu. Adar, “Bu ödül benim için, bir kadın olarak neleri başarabileceğimin simgesi, hatırlatıcısı olacak” dedi.

Mustafa Vehbi Koç Spor Ödülü'nün sahibi Yasemin Adar
12 Eylül 2018 - 16:07

Sporcu, yönetici ve destekçi olarak spora büyük katkılarda bulunmuş Mustafa Vehbi Koç adına Koç Holding ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi işbirliğiyle ikinci kez düzenlenen ‘Mustafa Vehbi Koç Spor Ödülü’sahibini buldu.

2017 yılında Dünya Şampiyonu, 2016-2017-2018 yıllarında ise üst üste 3 kez Avrupa Şampiyonu olan ilk Türk kadın güreşçimiz Yasemin Adar, ödüle layık görüldü.

26 yaşındaki güreşçi, toplam 200 bin TL’nin yanı sıra Koç logosunun da mimarı olan dünyaca ünlü tasarımcı Ivan Chermayeff’in tasarladığı ödülü, Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen tören ile Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Mustafa Vehbi Koç Spor Ödülü Jüri Başkanı Caroline Koç’un elinden aldı.

‘Kadınlar için...’

Adar yaptığı konuşmada, “Güreşe ilk başladığım zamanlarda pek çok önyargıyla karşılaştım. Bu ödül benim için, bir kadın olarak söylenenlere kulak asmadan, pes etmeden, durmadan tutkuyla çalışarak yoluma devam edince neleri başarabileceğimin simgesi, hatırlatıcısı olacak. Ben artık mücadelemin yeni gelen genç güreşçi kadınlar için olduğunu; mindere onların önünü açmak için çıktığımı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum