Nefes kesen yarış; zirvedekiler

Avrupa'da 5 büyük ligde şampiyonluk yarışı nasıl gidiyor, kim avantajlı, kim değil? 5 büyük ligdeki son duruma baktık.

Nefes kesen yarış; zirvedekiler
26 Nisan 2021 - 12:17 - Güncelleme: 26 Nisan 2021 - 12:52
FUTBOO | Artık liglerin sonuna geldik, heyecan da tavan yapmış durumda. Ne de olsa tüm sezon bu anlar için bekledik. Süper Lig'de heyecan zaten çok büyük. Biz de Avrupa'nın 5 büyük ligi İngiltere, İtalya, İspanya, Almanya ve Fransa'daki yarışa bakalım dedik.

Premier League

İngiltere'de şampiyon belli. Manchester City artık matematiksel olarak şampiyonluğunu ilan etmek için bekliyor. Manchester'ın kırmızı tarafının 10 puan önündeler. Rakipsiz bir şekilde mutlu sona ulaşacaklar. 

La Liga

İspanya'da ise büyük bir heyecan var. Son 5 haftaya Atletico Madrid 2 puan farkla lider girdi. Real Madrid ve Barcelona ise aynı puandalar ve Atletico'yu takip ediyorlar. Müthiş bir galibiyet serisiyle 'Sen nereden çıktın?' dedirten Sevilla ise Real Madrid ve Barcelona'nın sadece 1 puan gerisinde bulunuyor. 1. ve 4. arasında sadece 3 puan fark var. La Liga'da müthiş bir son bizi bekliyor. 

Serie A

İtalya'da Inter, Juventus'un 9 senedir süren üstünlüğüne son vermeye hazırlanıyor. Çok iyi bir sezon geçirdiler ve artık o özledikleri şampiyonluğa çok az kaldı. 

Ligue 1

Fransa'da bizim çocukların takımı Lille, son 4 haftaya lider giriyor. Lyon'a karşı geri dönüşleri müthiş bir başarıydı. Eğer Lyon'a yenilselerdi hem PSG hem Lyon'un gerisine düşeceklerdi. Böyle maçlar şampiyonluk maçlarıdır. 73 puanlı Lille'i 72 puanlı PSG, 71 puanlı Monaco takip ediyor. Lyon artık yarışta yok. 3 takım arasında şampiyonluk yarışı son haftaya kadar sürecek gibi gözüküyor.

Bundesliga

Almanya için ne diyebiliriz ki? Bayern yine şampiyonluğa gidiyor. Önümüzdeki hafta büyük bir ihtimalle şampiyonluğunu garantileyecek. Bundesliga'da klasik son... 9 senedir gördüğümüz gibi, değişen bir şey yok. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum