Obradovic ve Sarıca karşı karşıya

Spor Toto Basketbol Ligi’nde finale kalmayı başaran Beşiktaş, EuroLeague şampiyonu Fenerbahçe ile karşılaşacak. Ufuk Sarıca ve Zeljko Obradovic’i karşı karşıya getirecek olan karşılaşmada 2015’in rövanşı görülecek.

Obradovic ve Sarıca karşı karşıya
08 Haziran 2017 - 16:03

Spor Toto Basketbol Ligi'nde bu sezon play off'a kalamayan Pınar Karşıyaka, sezon başında Ufuk Sarıca’nın 100 bin dolarlık çıkış maddesini kullanarak koçla yollarını ayırdı.

Karşıyaka’dan ayrılan Sarıca Beşiktaş Sompo Japan'le anlaşıp, siyah-beyazlıları yıllar sonra finale çıkardı.

KARŞIYAKA’DA BAMBAŞKA SARICA

Sarıca yönetiminde Pınar Karşıyaka,  tarihinin en iyi dönemini yaşayıp 4 yılda lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası elde etti.

Ege ekibi, genç çalıştırıcı yönetiminde FIBA Eurochallenge Cup ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda birer kez de final oynarken Avrupa'da önemli dereceler aldı. Sarıca yönetimindeki Karşıyaka ilk kez Euroleague'de boy gösterdi.

RÖVANŞ

Pınar Karşıyaka Ufuk Sarıca yönetiminde daha 2 sezon önce dünyaca ünlü antrenör Zeljko Obradovic'in çalıştırdığı Fenerbahçe ile Dusan Ivkovic'in görevde olduğu dev bütçeli Anadolu Efes'i geçerek şampiyonluğa ulaştı.

Zeljko Obradovic, 2 sene önce kaybettiği rövanşa hatırlatma yaparak, oyuncuları bu maça farklı bir psikolojide hazırlamanın hedefinde. EuroLeague’in elde edildiği sezonda lig şampiyonluğuyla da taçlandırmanın hedefinde olan Fenerbahçe, Beşiktaş’a karşı avantajlı skor almak istiyor.

BOBBY VE HERSEK RAKİP

Ufuk Sarıca, Basketbol Ligi'nde finalde Pınar Karşıyaka'dan eski oyuncusu Bobby Dixon ve Barış Hersek'le karşılaşacak. Pınar Karşıyaka'nın tarihi başarılarında Sarıca'nın ekibinde yer alan iki basketbolcu bu sezon Fenerbahçe'yle Euroleague şampiyonluğu da kazandı.

 EFES’İ GEÇTİ

Normal sezonu ikinci sırada tamamlayan siyah-beyazlılarla play-off yarı finalinde Anadolu Efes'i eleyip, finalde Euroleague şampiyonu Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum